Jeroen Meijerink is met ingang van 1 november 2016 benoemd tot hoogleraar Innovatieve chirurgie aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

Meijerink zal een voortrekkersrol gaan spelen in de operatiekamer als hooggespecialiseerd technologisch centrum. Het Radboudumc beschikt over een Medical Innovation Technology expert Centre (MITeC), een combinatie van een kennis- en innovatieplatform en een therapeutisch interventiecentrum in het OK-complex: een samenwerkingsverband van technologische innovatie en wetenschappelijk onderzoek.

Jeroen Meijerink (Hoeven (NBr), 1961), studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen (1980-1988). Hij promoveerde in 1992 aan de Universiteit Maastricht op onderzoek naar voedingsinterventie rondom de operatie van patiënten met maag-darmkanker.

Na vervulling van een deel van zijn co-schappen in onder andere het Biharamulo District Medical Center in Tanzania en een postdoc fellowship bij Stony Brook University New York, was dr. Meijerink werkzaam bij het UMC Maastricht, het Catharinaziekenhuis in Eindhoven, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Medisch Centrum Leeuwarden. Sinds 2006 was hij als colorectale en laparoscopische chirurg verbonden aan VU Universitair Medisch Centrum te Amsterdam.

Bron: Radboud UMC