Fusiepartners Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam hebben een nieuw bestuurslid, Jeroen van Roon. Hij start per 1 december aanstaande.
Van Roon is een “gedegen en ervaren financieel deskundige met een sterke visie op ontwikkelingen binnen de zorg”, aldus bestuursvoorzitter Hans van der Schoot.
Van der Schoot vormt samen met Francoise Dings het huidige bestuur van de ziekenhuizen, die vanaf 15 oktober samen verdergaan onder de naam OLVG. Van Roon volgt Peter van der Meer op die in augustus afscheid nam. Van der Schoot: “We zijn blij dat Jeroen ons komt versterken. Zijn ervaring met zorgondernemerschap is van grote toegevoegde waarde”. Van Roon krijgt onder meer een aantal zorgunits, financiën, incl. zorgverkoop, vastgoed en ICT in zijn portefeuille. Van Roon: “OLVG heeft een uitstekende reputatie en uitgangspositie voor de zorg van morgen. Ik zie ernaar uit daaraan te mogen bijdragen”.
Van Roon is sinds 2012 bestuursvoorzitter bij het Rode Kruis Ziekenhuis & Brandwondencentrum in Beverwijk. Daar was hij verantwoordelijk voor strategievorming, financiën, alliantievorming, de bedrijfseenheid “beschouwende vakken”, ICT en Communicatie. Van 1999 tot 2012 was Van Roon als partner verbonden aan Boer & Croon, met als focus de gezondheidszorg. Het begeleiden van zorginstellingen bij financiële, organisatorische en strategische vraagstukken behoorde tot zijn kerntaken.
Na een studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam, een MBA aan de London Business School en een postdoctorale opleiding organisatieadviseur aan de VU werkte Van Roon onder meer voor enkele consultancies en in de uitgeverijwereld. Hij publiceert en geeft regelmatig lezingen over onder meer zorgondernemerschap, herinrichting van het zorglandschap en verantwoord en innovatief financieel beheer.