De raad van toezicht van het Erasmus MC zal dr. J. G. (Joke) Boonstra per 1 september 2017 benoemen als vierde lid raad van bestuur van het Erasmus MC.

Stafconvent, ondernemingsraad en de cliëntenraad hebben positief geadviseerd over deze benoeming.

Joke Boonstra is gepromoveerd en opgeleid als klinisch chemicus in het LUMC. Van 2002 tot 2010 heeft zij als staflid en plaatsvervangend afdelingshoofd van de afdeling Klinische Chemie in het Erasmus MC gewerkt. In 2010 heeft zij de overstap gemaakt naar het IJsselland Ziekenhuis, waar zij eerst als hoofd van de laboratoria heeft gewerkt, vervolgens als directeur Zorg en sinds november 2013 als lid raad van bestuur.

Joke Boonstra ziet de overstap als een prachtige kans om haar ervaring, expertise en netwerken in te zetten en daarmee verder te bouwen aan de ambities van het Erasmus MC. Gezien haar achtergrond kan ook op een zeer passende wijze een brug geslagen worden in het kader van de lopende samenwerking met het IJsselland Ziekenhuis.

De raad van toezicht en raad van bestuur zijn zeer verheugd met de komst van Joke Boonstra naar het Erasmus MC en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Bron: Erasmus MC