In de afgelopen decennia hebben het Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Kempenhaeghe, Philips en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) hun gezamenlijke onderzoeksinspanningen op het gebied van cardiovasculaire zorg, perinatale zorg en slaapgeneeskunde geïntensiveerd. Deze samenwerking heeft geleid tot sterke wetenschappelijke en valorisatieresultaten. Ruim 100 PhD studenten en een gelijk aantal begeleiders van de betrokken partners zijn actief binnen de samenwerking, die wordt geformaliseerd en versterkt binnen het Eindhoven MedTech Innovation Center e/MTIC.

e/MTIC ambieert haar activiteiten verder uit te breiden met als doel een sterke versnelling van high tech innovaties op het gebied van de gezondheidszorg, van het eerste wetenschappelijk onderzoek tot en met klinische implementatie en commercialisering. Maximale zorg van de patiënt staat daarbij steeds voorop.

Op 14 juni is de kick off van het e/MTIC. De betrokken partijen geven tijdens deze bijeenkomst een beeld van de resultaten die tot dusver zijn behaald en ze bieden inzichten in de toekomst. Dat gebeurt door middel van lezingen, pitches, een paneldiscussie een Tech Fair.

Meer informatie

Bron: e/MTIC