Hoor je wel eens de telefoon gaan terwijl je doucht, maar nee: er heeft helemaal niemand gebeld! Dit soort vergissingen van het brein komen bij veel mensen voor. Het zijn eigenlijk onwaarnemingen, ofwel hallucinaties. Lowlands vormt een prachtige mogelijkheid om het effect van slaaptekort op hallucinaties te onderzoeken! De 24e editie van Lowlands vindt plaats van 19 t/m 21 augustus.

Wat maakt iemand gevoelig voor hallucinaties en speelt slapen daarin een grote rol? Wij willen daar alles over weten. Kom naar het het Lowlands Science Dorp naast Echo.  We meten je reactiesnelheid, je hersengolven voor en na een boeiende nacht en je neiging tot hallucineren. Je krijgt gelijk een unieke VR-experience en een persoonlijk profiel over hoe jij waarneemt!
 
Selectie
Lowlands Science kende in 2015 een succesvol debuut. In februari heeft Lowlands wetenschappers opgeroepen om voorstellen te doen. “Tussen droom een werkelijkheid’ is een van de negen geselecteerde onderzoeken die mogen deelnemen aan Lowlands Science.

Tussen droom en werkelijkheid wordt uitgevoerd door prof. Iris Sommer & co-onderzoekers – UMC Utrecht.

Bron: UMC Utrecht