winnaars FMN awards
Foto: FMN

Beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN) en facilitair dienstverlener Facilicom hebben de winnaars bekendgemaakt van de FMN Student Awards 2021. Uit de scripties met als uitkomst directe toepasbaarheid in het werkveld facilitair management werden de bijdragen van Jesse Manenschijn-Ghuijs (master) en Stefan Kaal (bachelor) als winnaars gekozen.

Jesse Manenschijn-Ghuijs (Saxion / University of Greenwich) kreeg de prijs voor haar scriptie over de behoefte aan flexibele (contract)afspraken in FM-partnerschappen en de mogelijke flexibiliteitsmaatregelen binnen de verschillende inkoopactiviteiten van uitbestede facilitaire diensten. “In het onderzoek met de toepasselijke titel ‘Van contractmanagement naar contactmanagement’, is heel duidelijk beschreven dat in deze enorm snel veranderende wereld, het echt onmogelijk is om alle uitkomsten vast te leggen in een contract. Daarom wordt de relatie en de flexibiliteit in de relatie steeds belangrijker”, zegt vakjurylid Dirk Raket. Zijn collega-jurylid Maybrit Admiraal: “Het resultaat van Jesse’s onderzoek is een managementmodel waarmee FM’ers prima aan de slag kunnen met opdrachtgevers en leveranciers.”

Prijzen

​In de categorie ‘bachelor’ overtuigde Stefan Kaal (Saxion) de vakjury met zijn scriptie over het meten van kwalitatieve waarde van maatschappelijk vastgoed. De winnaars hebben deelname, reis en verblijf ter waarde van €1500,- aan een internationaal FM-congres binnen Europa (zoals World Workplace Europe ‘22) gewonnen. Daarnaast ontvangen alle finalisten een FMN-lidmaatschap voor een jaar en mogen zij een artikel over hun onderzoeksrapport publiceren op www.fmn.nl.

Innovatie, kennisdeling en vakontwikkeling

Met de Student Awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door studenten, kennisdeling en de ontwikkeling van het vakgebied. De FMN Student Awards 2021 worden mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening. Meer informatie over de prijs is te vinden op https://fmn.nl/content/187-fmn-student-awards.

De andere finalisten van de editie 2021 waren: Isha Dauwe, Nienke Herman, Twan Bouwhuis, en Niels Kooiman. Klik hier voor de alle presentaties.