Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen, is gestart met de bouw van een technologisch hoogwaardig distributiecentrum in Bleiswijk. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en zal het complete Mediq-assortiment van ruim 20.000 producten huisvesten. Na oplevering en testen verhuizen de Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland begin 2018 gefaseerd naar de nieuwe locatie. “Met dit uitgebalanceerde concept winnen we voor al onze businessmodellen in snelheid, kwaliteit en kostenefficiëntie. Zowel voor zorg bij mensen thuis als voor de dienstverlening aan ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken. Ook kunnen we onze ambitie om in volume en assortiment te groeien kracht bijzetten”, aldus Mediq-directeur Vincent Weijers.

 

Centrale ligging
Mediq koos voor deze locatie op het Prisma Bedrijvenpark vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door WDP en VDR Bouwgroep. Hierbij wordt nauw samengewerkt met KNAPP, specialist in magazijnlogistiek. Het pand wordt volgens de BREEAM-duurzaamheidseisen gebouwd, en zal voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen voor opslag en orderverzameling van medische hulpmiddelen.

 

Ergonomische werkomgeving
Voor de medewerkers van het distributiecentrum verbetert de kwaliteit van het werk doordat nog maar een beperkt deel van de orderverzameling handmatig plaatsvindt. Bovendien worden de magazijnwerkplekken ergonomisch ingericht. Naast de magazijnen is 1.500 vierkante meter gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Ook is een mezzaninevloer van 4.000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals onderhoud en kalibratie van medische apparatuur, en het op basis van klantwensen ompakken van artikelen.

 

Over Mediq
Iedere dag rekenen miljoenen patiënten én de toegewijde professionals die voor hen zorgen op de levering van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen van Mediq. Als betrouwbare partner van patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars focust Mediq voortdurend op het verbeteren van de zorguitkomsten en de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Mediq heeft leidende marktposities in 14 landen, met het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft ongeveer 4.000 medewerkers. Voor meer informatie zie www.mediq.com.

Bron: Mediq