Mantelzorgers geven aan dat door alle zorgperikelen en stress de specifieke band met diegene waarvoor wordt gezorgd steeds vaker naar de achtergrond verdwijnt. Als mantelzorger zou je bijna vergeten hoe het ook alweer was om gewoon weer even moeder en zoon, beste vriendinnen of familie van elkaar te zijn. Sensara HomeCare ondersteunt mantelzorgers in hun zorgtaak naast werk en privéleven. Continu inzicht in hoe het gaat met hun dierbare geeft rust, quality time én minder stress. Een belangrijk gegeven waarin 1 op de 3 Nederlanders mantelzorger is, 1 op de 7 aangeeft zwaarbelast te zijn en het aantal mantelzorgers blijft stijgen doordat de zorg voor ouderen in toenemende mate bij de kinderen en andere naasten komt te liggen.

Intelligente zelflerende app
Sensara HomeCare biedt slimme sensoren (zonder camera’s) gecombineerd met een intelligente zelflerende app die het dagelijkse activiteitenpatroon van alleenwonende ouderen registreert en indien nodig alarm slaat. Met Sensara krijgen mantelzorgers via de handige app inzicht in hoe het gaat met hun dierbaren, waar zij ook zijn.

Detecteren én voorkomen
Een mantelzorger kan niet dag en nacht aanwezig zijn wat vooral alleenwonende ouderen kan raken. Berichten als ‘drie dagen lag hij/zij na een onfortuinlijke val hulpeloos in de tuin of in huis’ zijn steeds meer in het nieuws. Elk jaar worden er 435.000 meldingen gedaan van 65plussers die vallen. Een alarmknop of telefoon is in 40% van de gevallen niet binnen handbereik, slimme sensoren zijn hier de oplossing. Sensara HomeCare signaleert automatisch en geeft dit door aan de mantelzorger of alarmcentrale. Sensara HomeCare kan ook in een vroeg stadium sluipende risico’s signaleren, zoals bij dementie het signaleren van het omdraaien van dag- en nachtritme of een urinewegontsteking, iets wat voor een mantelzorger vaak moeilijk herkenbaar is. Vroegtijdig ontdekken voorkomt veel ongemak en ziekenhuisopname. Sensara HomeCare is het zorgen van de toekomst.

Meer quality time
Door Sensara HomeCare is er meer ruimte voor quality time. Met één blik op de app zie je direct of alles oké is en voorkom je onnodige zorgtelefoontjes. Poeke Hillen (88): “Bij een vriendin bellen de kinderen drie keer per dag om te vragen hoe het gaat, vreselijk’. Rutger Lamers: “Als ik bel, hebben we nu gewoon een leuk gesprek”.

Wat doet Sensara voor de mantelzorger?
– Houdt u 24/7 op de hoogte
– Alarmeert als hulp nodig is
– Signaleert vroegtijdig veranderingen
– Geeft een gerust gevoel en vermindert stress
– Helpt de benodigde zorg bepalen
– Zorgt voor leuke gesprekken, geen bezorgde telefoontjes
– Verdeelt de zorg ook over verder weg wonende kinderen
– Ontlast dichterbij wonende kinderen

Foto: fragment website Sensara

Bron: Sensara