Michiel Geschiere - portretfoto
Foto: Bestuursdienst ministerie BZK

Michiel Geschiere is de nieuwe directeur Langdurige Zorg (LZ) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij volgt in deze functie per 17 oktober Theo van Uum op. Dat meldt de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van BZK.

Geschiere is sinds 2018 manager en plaatsvervangend directeur bij de directie Langdurige Zorg. Daarvoor was hij bij dit departement manager bij de directie Macro-economische vraagstukken en arbeidsmarkt (MEVA) en werkte hij als projectleider bij de directie maatschappelijke ondersteuning. Hij begon zijn loopbaan bij het ministerie van Financiën.

De benoeming volgt op een selectieprocedure die ook openstond voor kandidaten van buiten het ministerie. Marieke Kleiboer, waarnemend directeur-generaal Langdurige Zorg: “Michiel Geschiere is energiek, heeft visie op de langdurige zorg en de eigen organisatie en heeft een goed track record in samenwerking met een veelheid aan stakeholders en belangen, meest recent nog het Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen.”