Mirjam van ’t Veld stopt per 1 maart als voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Vicevoorzitter Aard Verdaasdonk neemt het voorzitterschap de komende tijd waar. 

“In goed overleg zijn we tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat de huidige fase van de vereniging een andere voorzitter vraagt.” schrijft de huisartsenvereniging op haar website.

Roerige periode

“Sinds juli 2021 was Mirjam van ’t Veld voorzitter van onze vereniging. Het is een roerige tijd voor de huisartsenzorg en de LHV. Niet in het minst vanwege de gesprekken en besluitvorming over het Integraal Zorgakkoord (IZA) en nu de uitwerking van deze afspraken. Mirjam is intensief betrokken geweest bij de start van het IZA-traject, maar heeft de ontwikkelingen vorig jaar vanwege ziekte noodgedwongen vanaf de zijlijn moeten volgen. Na haar terugkeer hebben we geconstateerd dat het lastig is om de aansluiting met elkaar weer te vinden. Daarom nemen we in goed overleg afscheid van elkaar.”

‘Moeilijk besluit’

Op haar LinkedIN pagina schrijft Van ‘t Veld zelf: “Per 1 maart stop ik als voorzitter van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging). Ik kon er niet brengen wat ik te bieden heb. Soms moet je dan een moeilijk, maar wel juist besluit nemen.” Vicevoorzitter Aard Verdaasdonk neemt het voorzitterschap de komende tijd waar.