Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Nederlanders voelen zich goed en gezond, maar het kan beter

Nederlanders vinden van zichzelf dat zij een goede gezondheid hebben.

Dat blijkt uit een onderzoek van Patiëntenfederatie NPCF onder bijna tienduizend mensen van het eigen panel.

Iets meer dan zestig procent zegt een (zeer) goede gezondheid te hebben. Drie van elke tien mensen zeggen een
“matige” gezondheid te hebben en zes op elke honderd geven hun gezondheid een “slecht”.

Dat mensen in merendeel tevreden zijn over hun gezondheid wil niet zeggen dat ze vinden dat die niet beter kan. De meeste mensen willen meer bewegen (38 procent) en meer ontspannen (32 procent) om de gezondheid op peil te houden of te verbeteren. Nog eens 18 procent wil gezonder gaan eten en zes procent wil stoppen met roken of minder alcohol drinken.

Van de mensen die echt iets willen doen aan hun manier van leven, hun leefstijl, wil een op elke vijf daarbij graag hulp en ondersteuning van de huisarts. Voor patiënten zijn al veel tips te vinden op websites als Thuisarts.nl.

Voor huisartsen en andere zorgverleners heeft het Nederlands Huisartsen Genootschap NHG nu een aantal handige adviezen gemaakt over alcohol, roken, eten en bewegen. Die geven de zorgverlener houvast in het gesprek met de patiënt. Voor de patiënt hebben NHG en Patiëntenfederatie NPCF zes  filmpjes gemaakt over leefstijl. Ook is een gezond leven-kaart gemaakt waarop de patiënt kan zien hoe hij of zij gezonder kan gaan leven.

Bron: NPCF

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...