Nemo Healthcare wint internationale aanbesteding telemonitoring zwangeren

Nemo Healthcare heeft de aanbesteding ‘CTG Remote Monitoring’, uitgeschreven door de regio Zuid-Denemarken, gewonnen en zal de benodigde apparatuur en ondersteuning aan alle vijf Deense regio’s leveren. Met het Nemo Fetal Monitoring System kunnen moeder en kind thuis veilig worden bewaakt, waardoor het aantal ziekenhuisbezoeken wordt verminderd en mogelijk ziekenhuisopname wordt voorkomen.

In het geval van foetale groeivertraging, hoge bloeddruk of wanneer de vliezen te vroeg zijn gebroken, zijn vaak frequente ziekenhuisbezoeken of ziekenhuisopname noodzakelijk, wat tijdrovend en kostbaar is. Nemo Healthcare levert foetale monitoring van hoge kwaliteit, gebaseerd op elektrofysiologische signalen, niet-invasief geregistreerd op de buik van de moeder. Dit leidt tot effectievere zorg tegen lagere kosten. Michiel Manuel, CEO van Nemo Healthcare: “Wij werken al meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van niet-invasieve foetale monitoringsystemen die kwaliteit en comfort voor moeder en kind combineren en veelzijdig zijn. Onze systemen maken monitoring van moeder en ongeboren kind mogelijk, zowel in het ziekenhuis als thuis.”

Veilige thuisbewaking
Thuisbewaking gebeurt door de zwangere zelf met een draagbaar CTG-apparaat, waarmee ze thuis CTG-metingen van haar eigen hart en het hart van het kind kan maken. De metingen worden doorgegeven aan het ziekenhuis door middel van een tablet, die is verbonden met het centrale monitoringsysteem in het ziekenhuis. Anne Uller, hoofdvroedvrouw bij Sygehus Lillebælt in Zuid-Denemarken: “Het idee is dat de moeder thuis in een vertrouwde omgeving dezelfde zorg ontvangt als in de kliniek. Met deze nieuwe apparatuur kunnen we moeder en ongeboren kind veel beter volgen. Het past daarnaast in een tijd waarin we meer digitaal worden en steeds meer comfort willen bieden aan moeder en ongeboren kind. De adoptie van thuismonitoring is vrij eenvoudig omdat de doelgroep zeer digitaal vaardig is.” Vanaf Q3 2021 zal het nieuwe product voor CTG-thuismonitoring van zwangere vrouwen in Denemarken worden gebruikt.

Nemo Healthcare werd in 2010 opgericht en is het resultaat van gezamenlijke onderzoeksactiviteiten tussen het Máxima Medisch Centrum Veldhoven en de Technische Universiteit Eindhoven.