OMRON Healthcare lanceert NightView in België

OMRON Healthcare, gespecialiseerd in gezondheidsmonitoring en -therapie, lanceert NightView, ’s werelds eerste automatische polsbloeddrukmeter voor nachtelijk thuisgebruik. De meter is ontworpen voor nachtelijke op slaap gebaseerde metingen en metingen overdag, met een klinisch gevalideerde nauwkeurigheid. Vooralsnog is NightView alleen beschikbaar in België.

Tot wel 1 op de 4 patiënten met een normale bloeddruk overdag kan ’s nachts hoge bloeddruk (hypertensie) hebben. Nauwkeurige en gemakkelijk toegankelijke registratie van de bloeddruk overdag en ’s nachts geeft patiënten met hypertensie en hun artsen een vollediger beeld van de cardiovasculaire gezondheid, en helpt risico’s op een cardiovasculaire aandoening te verkleinen.

Grote stap
NightView voert drie metingen per nacht uit, op specifieke momenten, om de bloeddrukwaarden ’s nachts beter te kunnen controleren. Het polsmanchet zorgt voor nauwkeurige metingen, zelfs als de pols ’s nachts wordt gedraaid. Patiënten kunnen hun zelf gegenereerde gezondheidsgegevens via de OMRON Connect-app opslaan en synchroniseren; deze zijn inzichtelijk voor de arts. “Deze technologie biedt artsen en patiënten de duidelijkheid, zekerheid en het comfort dat hun behandelingsprogramma’s volledig geoptimaliseerd en geïnformeerd zijn. NightView is een grote stap om onze
doelstelling van nul cardiovasculaire gebeurtenissen te bereiken”, zegt Lucía Prada, Marketing Director bij OMRON Healthcare.