Nieuwe medicijnrobot in De Kempen

De Centrale Dienstapotheek Eindhoven (CDE) maakt bij de Huisartsenpost SHOKO in Máxima MC in Veldhoven binnenkort een nieuwe medicijnrobot beschikbaar. Hierdoor kunnen patiënten van de huisartsenpost SHOKO en SEH van Máxima MC ook na 20.00 uur en in het weekend hun spoedmedicatie direct ophalen.

In goed overleg tussen CDE, Maxima MC, HAP en zorgverzekeraars is besloten een medicijnrobot te plaatsen. De verwachting is dat de medicijnrobot vanaf juni in gebruik wordt genomen. “Binnenkort hoeven inwoners uit de Kempen of Waalre/Valkenswaard met een acuut gezondheidsprobleem voor medicatie na 20.00 uur en in het weekend niet meer naar de spoedpost in Eindhoven-Noord te rijden. Dit scheelt veel reistijd en brengt de spoedfarmacie weer dicht bij de patiënt”, vertelt Niek van der Zanden, directeur CDE.

Controle- en identificatiesysteem
De medicijnrobot beschikt over een controle- en identificatiesysteem dat direct communiceert met een medewerker van de dienstapotheek in Eindhoven. Hierdoor kunnen patiënten het recept van de huisarts of spoedeisende hulp arts via de robot geleverd krijgen. De apothekersassistent in de centrale dienstapotheek in Eindhoven controleert het digitale recept en de identiteit van de patiënt en de robot geeft direct het medicijn.