Vrijdag 12 november is een nieuwe MRI met een hoogwerker het IJsselland Ziekenhuis in getakeld.
De MRI weegt 3060 kg en heeft een tunneldoorsnede van 70 cm. Dit is rondom 10 cm groter dan de oude MRI. Prettiger voor patiënten omdat dit een minder opgesloten gevoel geeft. De nieuwe MRI geeft ook minder geluidsoverlast voor patiënten.
Tijdens de verbouwing wordt ook een speciaal plafond aangelegd waar de patiënt tijdens het onderzoek naar kan kijken. Ook de ruimte zelf zal gedeeltelijk worden verlicht in kleurschakeringen.
Het ziekenhuis beschikt hiermee binnenkort over de nieuwste generatie scanners met compleet digitale beeldvorming. Deze techniek zorgt voor een nog scherpere beeldkwaliteit en stelt de arts in staat sneller te scannen. Daarnaast biedt de scanner meer comfort voor de patiënten: de scanner geeft minder geluidshinder en de opening waarin de patiënt ligt is groter.
De nieuwe MRI scanner wordt in juni volledig in gebruik genomen.

Belangrijke voordelen voor de patiënt
Met de “MR 1.5T Ingenia” heeft het IJsselland Ziekenhuis een scanner van een nieuwe generatie medische scanners van Philips. Doordat de beelden nu helemaal digitaal worden verwerkt, is de kwaliteit beter en  wordt de betrouwbaarheid van het MRI onderzoek verder vergroot.
Voor het opvangen en verwerken van de (radio-)signalen maken de gangbare MRI-scanners gebruik van analoge technieken. Het nieuwe Ingenia-systeem werkt echter digitaal. Het ontvangt en verwerkt de signalen direct, en daarbij gebeurt dit dicht bij de patiënt: in de ontvangstspoel in de tafel waarop de patiënt ligt. De MRI scanner kan op deze manier beelden van een scherpere kwaliteit geven.
Bron: IJsselland Ziekenhuis