Het Moeder & Kindcentrum van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom heeft  zogeheten oortjes  van de vriendenstichting ontvangen.
De oortjes helpen mee het welzijn en de ontwikkeling van de pasgeborenen te bevorderen.
Het Moeder & Kindcentrum van het Bravis ziekenhuis werkt volgens de principes van de ontwikkelingsgerichte zorg,” vertelt dhr. R. Pal. “Rekening houden met de hoeveelheid licht en geluid in de omgeving van de pasgeborenen levert daar een belangrijke bijdrage aan.”
De oortjes werden aangeboden aan mevrouw C. Luijten, zorgmanager van het Moeder & Kindcentrum en de heer R. Pal, gynaecoloog.
Mw. C. Luijten vult aan: “De geluidsmeters worden op de couveuses geplaatst. Als het geluid in de omgeving hard is of een toelaatbare grens voor pasgeborenen overschrijdt, kleuren de lichten in het oor oranje of rood.
De geluidsmeters zijn bestemd voor zowel de zeven couveusesuites als voor de zes rooming-in suites en helpen mee het welzijn en de ontwikkeling van de pasgeborenen te bevorderen. We zijn dan ook erg blij met het gebaar van de Vriendenstichting.”
Golftoernooi
Het geld voor de ‘oortjes’ is ingezameld met een benefiet golftoernooi, georganiseerd door Rotary Roosendaal en Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.