Franciscus Gasthuis & Vlietland: dat is de overkoepelende naam waaronder het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis en het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis vanaf nu samen verder gaan.
Een nieuwe naam voor één ziekenhuis op vijf locaties. De nieuwe ziekenhuisorganisatie positioneert zich als het ziekenhuis waar al generaties lang wordt gezorgd voor de zorgen van patiënten en hun dierbaren.
Vanaf september 2015 start daarom de campagne ‘Zorg van generaties’. Al meer dan twee eeuwen bieden artsen en medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland top zorg. Dit geven zij door aan de generaties na hen. De ziekenhuizen zijn sterk verankerd in de samenleving en vormen een plek waar, naast het verlenen van goede zorg, geluisterd wordt naar verdriet, onzekerheid en blijdschap. De campagne van Franciscus Gasthuis & Vlietland is onder meer terug te zien in kranten, op de nieuwe website www.franciscus.nl en natuurlijk op de vijf locaties.
Vijf locaties voor één ziekenhuis
Met de nieuwe naam Franciscus Gasthuis & Vlietland worden de vijf locaties van het ziekenhuis verbonden. De hoofdlocaties worden aangeduid als Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Franciscus Vlietland (Schiedam). Daarnaast zijn er drie poliklinieklocaties: Franciscus Berkel, Franciscus Hoogvliet en Franciscus Maassluis.
Vertrouwde naam
Roos van Erp-Bruinsma, voorzitter Raad van Bestuur, vertelt enthousiast: ‘Onze naam Franciscus Gasthuis & Vlietland is de combinatie van het al generaties in de regio bekende merk Franciscus, met de bij patiënten en omwonenden vertrouwde locatienamen Gasthuis en Vlietland.’