Eindgebruikers van alle benodigdheden voor de gezondheidszorg komen op 13, 14 en 15 januari 2016 massaal naar de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
Daar vindt dan al sinds 1999 voor het achttiende, opeenvolgende jaar de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer plaats. Met meer dan 20.000 verwachte bezoekers en over de 400 standhoudende bedrijven is het de grootste vakbeurs op het gebied van facilitair management in Europa.
Grootste aantrekkingskracht van dit vakevenement is natuurlijk, dat de professionele eindgebruikers uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs en de overheid er op een oppervlakte van nog geen drie hectaren de jongste diensten en producten op hun vakgebied aantreffen. Voorzien van deskundige standbemanningen, op een korte afstand van elkaar en veelzijdig.
Nieuw deze editie is de zéér uitgebreide plaats, die de organisatie inruimde voor de noodzakelijke kennisoverdracht. In vier zalen dragen gedurende drie dagen bijna 100 sprekers hun kennis over aan de tienduizenden bezoekers. Over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals duurzaamheid en de werkplek. Keurig gerangschikt in meer dan 20 symposia en tientallen themapresentaties.
Nieuw deze editie zijn ook de themaroutes. Het lost een oud probleem op. Waar een aantal standhouders wil clusteren, wil een aantal andere, gelijksoortige aanbieders, dat juist niet. Om aan de verschillende soorten standhouders tegemoet te komen, bedacht de organisatie de visuele clustering, door middel van themaroutes. Dat zijn routes die de organisatie in samenwerking met de deelnemers uitzet langs de verschillende thema’s. Daardoor worden de soortgelijke standhouders aan elkaar gekoppeld, zonder dat zij fysiek naast of in de buurt van elkaar staan.
Uiteraard treffen de vaste beursbezoekers ook de nodige vaste onderdelen aan. Dat zijn op de eerste plaats de honderden deelnemers, waarvan enkele, zoals Sonesto, al vanaf de eerste editie deelnemen. Of andere, die al jarenlang dit evenement gebruiken om hun relaties uit te nodigen en te ontmoeten, zoals Douwe Egberts, Hago of Ultimo. Naast de vele andere, die voor het eerste jaar of al ettelijke jaren deelnemen, die allemaal staan vermeld in de indrukwekkende, voorlopige standhouderslijst, die de organisatie ook al sinds mensenheugenis publiceert op zijn website www.vakbeursfacilitair.nl.
Wat de bezoeker buiten de honderden stands nog meer kan verwachten? De bekende voordrachten van de standhouders in de vorm van themapresentaties, de ruimte inkomsthal, waarvoor een aantal standhouders de aankleding verzorgde, het werkplekplein, een overzicht van ingezonden noviteiten voor de FGNoviteitenprijs, het Facilitair café en –uiteraard – het mediaplein, waar dit jaar méér dan 60 media een plek vonden, waaronder uw eigen FMT Gezondheidszorg.
Bron: Hola Press