Het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness organiseert op 19 september van 12.30-16.30 uur een Open Dag.
De Open Dag is bedoeld voor mensen die meer willen weten van mindfulness of overwegen deel te nemen aan één van de groepen en voor zorgprofessionals.
Programma
Tijdens de middag kan men zelf ervaren hoe mindfulness werkt, vertellen patiënten over hun ervaringen en is er aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn onder meer presentaties over recente onderzoeken zoals de werking van mindfulness bij kanker, ADHD en medicatie bij depressie en mindfulness voor medici. Ook kunnen bezoekers meedoen met diverse workshops en zo zelf ervaren wat mindfulness kan doen. Denk aan ouderschap, voeding, communicatie en de rol van mindfulness bij depressie en lichamelijke klachten.
Mindfulness
Mindfulness is een bewezen doeltreffende methode die mensen helpt beter om te gaan met stress of andere fysieke of psychische problemen. Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben. Het richt zich enerzijds op patiënten maar daarnaast ook op medewerkers in de gezondheidszorg. Het helpt bij de persoonlijke ontwikkeling: door je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en gedragspatronen, ben je beter in staat om wijze, passende keuzes te maken.Informatie en aanmeldenDe Open Dag is gratis. Een eventuele vrijwillige bijdrage zal worden besteed aan onderzoek naar mindfulness bij kanker. Voor meer informatie, het complete programma en aanmelden
Datum: Zaterdag 19 september van 12.30 – 16.30uur
Locatie: Radboudumc Studiecentrum Medische Wetenschappen, Geert Grooteplein 21, Nijmegen