Siemens Healthineers neemt Epocal Inc. over, een dochterorganisatie van Alere. Epocal ontwikkelt en biedt point-of-care (POC) apparaten voor bloedgasdiagnose. POC-testing is een mobiele methode om een bloed- of urinetest uit te voeren in de buurt van de patiënt. De overname is een logische stap in de strategische koers van Siemens Healthineers. Het speelt in op de uitdagingen in de zorg die onder andere leiden tot een groeiende behoefte aan POC-apparaten. Financiële details van de overname worden niet vrijgegeven. De transactie is onderworpen aan de voltooiing van Abbott’s overname van Alere, evenals antitrust goedkeuringen en andere gebruikelijke voorwaarden.

 

Belang van goede bloedgasmetingen
Het meten van bloedgassen is een belangrijk onderzoek. Dit speelt een grote rol bij het diagnosticeren van longziektes en metabolische afwijkingen bij patiënten in kritieke toestand. De bloedgasmetingen geven aan hoe ernstig de situatie van de patiënt is en ondersteunen bij het bepalen van een passende behandeling. POC-apparaten voor bloedgastesten zijn belangrijk bij het bieden van kritieke zorg in ziekenhuizen, klinieken, laboratoria en SEH-afdelingen.

 

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: “De gezondheidszorg zoekt voortdurend naar nieuwe methoden om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Met de komst van de epoc® productlijn zijn wij in staat om onze klanten een gepaste oplossing te bieden voor iedere setting, van laboratoriumapparatuur tot handheld systemen. Het epoc® Blood Analysis Systeem is een handzaam, draadloze analyzer voor bloedgas en elektrolyten en levert testresultaten in 30 seconden. De epoc® productlijn sluit naadloos aan op ons datamanagement systeem. Hierdoor helpt Siemens Healthineers zorgaanbieders wereldwijd met het verbeteren van de kwaliteit van zorg op een betrouwbare manier. Daar zijn we blij mee.”

Bron: Siemens Healthineers