Boven – Header
Boven – Header
Boven – Header

Pacemaker die verbonden is met je smartphone

Zelf gegevens inzien over je eigen pacemaker. Het kan voor sommige patiënten van CWZ.

Nog niet voor alle pacemakers, maar wie vanaf nu de Azure pacemaker van Medtronic  krijgt, kan via de MyCareLink Heart mobile app op telefoon of tablet gegevens inzien.

 De app toont informatie zoals de levensduur van de batterij van de pacemaker, model en serienummers van de pacemaker, gegevens over het activiteitsniveau van de patiënt en beschikt over een dagboek waar de patiënt symptomen in kan vastleggen. De app geeft ook antwoord op veel gestelde vragen over het leven met een pacemaker. Ook kan de patiënt via de app gegevens over de pacemaker naar het ziekenhuis sturen. De arts kan de pacemaker op afstand regelmatig controleren en krijgt een waarschuwing als bepaalde

afwijkingen zijn gedetecteerd.

Regie

‘We zien steeds vaker dat patiënten meer betrokken willen zijn bij hun eigen behandeling. Met deze technologie is dit beter mogelijk. Het geeft de patiënt meer regie én een veiliger gevoel om ook zelf gegevens in te kunnen zien wanneer hij dat wil’, zegt cardioloog Erwin Zegers. Via de app kunnen patiënten met een pacemaker de data van de pacemaker doorsturen naar het ziekenhuis en ook zelf deze belangrijke gegevens inzien.

Voor wie?

‘Patiënten die in CWZ een pacemaker hebben gekregen, hebben ook een pacemakerregistatiepasje. Daarop staan alle gegevens over de pacemaker en de draden (merk, typenr, serienummer en implantatiedatum). Alleen mensen met een Azure pacemaker kunnen de gebruik maken van de app’, zegt verpleegkundig specialist Jan Elders.

Deze mogelijkheid speelt in op een behoefte. Volgens fabrikant Medtronic wil 37% van de pacemakerdragers graag een actievere rol spelen bij hun behandeling en zou een app daarbij helpen.

 

Bron en foto: CWZ

 

 

 

 

FMT Gezondheidszorg Nieuwsbrief

U wilt op de hoogte blijven van de technologie, wetenschap en innovatieve huisvesting in de zorg. Abonneer u daarom nu gratis op de elektronische nieuwsbrief van FMT Gezondheidszorg.
Name
Email
Secure and Spam free...