PENTAX Medical EMEA zet de samenwerking met SMART Medical bij de distributie en inzet van SMART’s G-EYE®-technologie met de geïntegreerde HD+-systemen van PENTAX Medical op de EMEA-markt voort. Het G-EYE-systeem gebruikt een permanent geïntegreerde ballon aan de punt van een conventionele endoscoop die tijdens het terugtrekken van de endoscoop wordt opgeblazen. Hierdoor worden de darmplooien glad gestreken, wordt de endoscoop in de darm gecentraliseerd en voorkomt het verschuiven van endoscoop in de darm. Dit resulteert in een betere detectie in het colon. Het biedt een aantal substantiële klinische voordelen en zorgt ervoor dat premaligne poliepen (adenomen) beter kunnen worden ontdekt1.

 

Het G-EYE-systeem vormt een innovatieve oplossing voor de verhoging van de zogenaamde Adenoma Detection Rate (ADR) en voldoet daarmee aan de vraag naar kwaliteitsverbetering in de colonoscopie. Met G-EYE is een hogere ADR en een superieure endoscoopstabilisatie mogelijk, zelfs op moeilijke plekken zoals de rechterzijde van de dikke darm en in krappe flexuren. In combinatie met de meer gecontroleerde terugtrekken van het G-EYE-systeem leidt dit tot een betere diagnostiek- en therapie tijdens een snellere, meer gecontroleerde procedure.

Aan dit onderzoek namen duizend patiënten deel
en het werd uitgevoerd in veertien internationale expertisecentra

Rainer Burkard, directeur EMEA bij PENTAX Medical, zegt hierover: “Zowel PENTAX Medical als SMART Medical Systems zetten zich in voor de verspreiding van het G-EYE-systeem voor een betere ADR in het endoscopisch onderzoek. Bij PENTAX Medical zijn we verheugd de geïntegreerde oplossing van SMART Medical’s G-EYE-technologie met onze innovatieve HD+-endoscopiesystemen te kunnen aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat dit systeem de huidige adenoma detectie kan verbeteren zoals in een eerder, door beide bedrijven ondersteund prospectief gerandomiseerd multicenteronderzoek, is aangetoond.”

 

Aan dit onderzoek namen duizend patiënten deel en het werd uitgevoerd in veertien internationale expertisecentra. Doel van het onderzoek was om de detectieresultaten van het G-EYE-systeem te kunnen vergelijken met de huidige standaard HD-colonoscopisch onderzoeken. Tussentijdse resultaten bij 480 patiënten toonden buitengewoon goede ADR-resultaten aan (45,6% hogere ADR en 96,9% hogere detectie van adenomen in een vergevorderd stadium1).

Het systeem kreeg bovendien uitstekende klinische feedback gedurende het onderzoek.

 

Prof. Ralf Kiesslich, Helios Dr. Horst Schmidt Klinieken Wiesbaden, Duitsland, welke leiding geeft aan het multicenteronderzoek verklaart dat “G-EYE aanzienlijk meer adenomen ontdekt dan de standaardcolonoscopie en dat het valse detecties helpt voorkomen. De hogere ADR, gedetecteerde vergevorderde adenomen en adenomen per patiënt hebben uiteindelijk een effect op de onderzoek frequentie voor patiënten die een colonoscopisch onderzoek moeten ondergaan.”

 

Prof. Sauid Ishaq van het Russell’s Hall Hospital in het Britse Dudley is één van de clinici die betrokken was bij het multicenter onderzoek van de G-EYE. Gevraagd naar zijn ervaringen, zegt hij “De G-EYE-endoscoop strijkt de plooien in de dikke darm glad, centreert het optische systeem van de endoscoop in het lumen, voorkomt darmverschuivingen in moeilijke posities en verbetert de algemene zichtbaarheid. Bovendien helpt de ballon om de tip van de endoscoop, in moeilijke gevallen, stabiel te houden. De klinische resultaten van de G-EYE-endoscoop, samen met de voordelen voor wat de  toegankelijkheid betreft, maken de G-EYE-endoscoop tot een uitstekende high-end-oplossing in de dagelijkse colonoscopie.”

 

In combinatie met het NaviAid AB™-ballon systeem van SMART Medical biedt het G-EYE-systeem ook een “on-demand” dubbel ballon endoscopie mogelijkheid en voldoet daarmee aan de behoefte voor dunne darm procedures. Het G-EYE-systeem biedt in combinatie met NaviAid AB een unieke en complete oplossing met extra aanvullende therapeutische en enteroscopische mogelijkheden.

 

Gadi Terliuc, CEO bij SMART Medical Systems Ltd. voegt daaraan toe, “Hoewel de colonoscopische techniek sinds lang de eerste keuze is bij de preventie en diagnose van darmkanker, is het bekend dat vele adenomen helaas onontdekt blijven bij een standaard colonoscopisch onderzoek. Er is een constante behoefte naar nieuwe producten en of nieuwe technieken die in staat zijn om gemiste en moeilijk te ontdekken laesies te detecteren. Het G-EYE-systeem met een ADR-verhoging van 50% biedt hiervoor een oplossing. Onze voortgezette samenwerking met PENTAX Medical, een marktleider op het gebied van endoscopie, maakt de G-EYE tot een breed beschikbare oplossing en een nieuwe zorgstandaard in de colonoscopie.”

 

  1. UEG Journal, (deel 4, nummer 5 suppl, oktober 2016), abstract van het G-EYE-multicenteronderzoek „Op374 increased adenoma detection rate by G-EYE high definition colonoscopy in comparison to standard high definition colonoscopy – a prospective randomized multicentre study“.

 

Dit product is momenteel uitsluitend verkrijgbaar in de EMEA-regio

Over PENTAX Medical

PENTAX Medical is een divisie van de HOYA Group. Het is onze missie om de kwaliteit van de medische zorg en het welzijn van de patiënt te verbeteren door middel van de ontwikkeling van de beste endoscopische producten en diensten met de focus op KWALITEIT, KLINISCH RELEVANTE INNOVATIE en EENVOUD. Met behulp van geavanceerde Onderzoek & Ontwikkeling (R&D) en productiemethoden levert PENTAX Medical apparatuur en oplossingen op het gebied van endoscopische beeldvorming voor de wereldwijde medische gemeenschap.

PENTAX Medical, met het hoofdkantoor in Japan, richt zich wereldwijd op onderzoek & ontwikkeling, verkoop binnen de regio’s, service en faciliteiten in de verschillende landen zelf. De werknemers van PENTAX Medical vertegenwoordigen de verschillende landen waarin we werkzaam zijn, waardoor we innovatieve oplossingen op maat kunnen bieden die zijn afgestemd op de lokale behoeften en omstandigheden.

Ga voor meer informatie naar: www.pentaxmedical.com.

 

Over SMART Medical Systems

SMART Medical Systems is een pionier in de ontwikkeling en vervaardiging van innovatieve medische instrumenten op het gebied van endoscopie in maag en darm. De door het bedrijf ontwikkelde technologie verbetert de resultaten en capaciteiten van bestaande endoscopie-instrumenten op een gebruiksvriendelijke en kostenefficiënte wijze. De NaviAid™-productfamilie van SMART is voorzien van een CE-markering, is goedgekeurd door de FDA, en wordt verkocht in de belangrijkste wereldmarkten. Het product G-EYE™ (met CE-markering, FDA-goedkeuring is aangevraagd) wordt momenteel verkocht in geselecteerde regio’s.

Ga voor meer informatie naar: www.smartmedsys.com