Philips toont op Dreamforce 2015 de kracht van het samenbrengen van persoonlijke en klinische data om mensen met een chronische aandoening te ondersteunen.

Tijdens Dreamforce, dat van 15 t/m 18 september in San Francisco plaatsvindt,  zal het elektronicaconcern laten zien hoe het werkt aan het transformeren van de gezondheidszorg om mensen van een ‘connected’ en geïntegreerde zorgdienstverlening te kunnen voorzien waarbij de patiënt centraal staat. Philips zal daarnaast als ‘Manufacturing Featured Partner’ op de Salesforce Customer Showcase tonen welke mogelijkheden ontstaan als consumenten- en gezondheidsapparatuur, waaronder mobiele applicaties en verlichting, worden gekoppeld om consumenten te helpen gezond te leven.
Voortbouwend op de vorig jaar bekendgemaakte strategische samenwerking met Salesforce zal ook worden getoond hoe op basis van de diepgaande kennis van Philips van de consumentenmarkt en van klinische toepassingen, in combinatie met de IT-capaciteiten van Philips en het CRM-platform van Salesforce, zinvolle, op gegevens gebaseerde klinische innovaties mogelijk worden. Philips wil patiënten en zorgverleners nieuwe manieren aanreiken om samen te werken, onder meer online, om zo met meer vertrouwen besluiten te nemen over gezondheid en leefstijl. Met het oog daarop presenteert Philips een nieuwe digitale oplossing die de zorg voor de wereldwijd bijna 400 miljoen diabetespatiënten en hun zorgverleners zal verbeteren.
“De digitale gezondheidsrevolutie verschaft consumenten nieuwe mogelijkheden om hun gezondheid en welzijn in eigen hand te nemen. Dankzij de gegevens van gekoppelde apparatuur krijgen wij een diepgaander inzicht in hoe we doelgroepgerichte gezondheidsbegeleiding kunnen aanpakken, bijvoorbeeld voor chronisch zieken”, aldus Jeroen Tas, CEO van het Philips-onderdeel Healthcare Informatics Solutions and Services. “Door gegevens van patiënten via een beveiligd netwerk te koppelen aan klinische gegevens, creëren we informatie die concreet toepasbaar is. We bevorderen daarmee de kwaliteit van het zelf kunnen managen van ziekten en verbeteren in potentie de algehele gezondheidstoestand van patiënten.”