Rivas Zorggroep is voor Planetree Nederland een voorbeeld voor mensgerichte zorg. Woensdag 5 oktober brachten verschillende zorgorganisaties  een werkbezoek aan verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht om hier te bekijken hoe Rivas Planetree in de praktijk toepast.

Tijdens deze zogeheten Planetree Tour was onder andere aandacht voor Kleinschalige zorg en Omgevingszorg. ‘We gaven uitleg over hoe we de zorg aanpassen aan de wensen en behoeften van onze bewoners en hun naasten’, verduidelijkt Lilian Bouman, programmamanager Planetree bij Rivas. ‘Belangrijk onderdeel van deze dag was een bezoek aan een woongroep in Waerthove. Verder lieten we de bezoekers van deze Planetree Tour de zorg voor de bewoners met een lichamelijke beperking zien en het Welnessplein met onder andere een kapsalon, aromatherapie en stilteruimte.’ Ook uit eten op het entresol en het buitenterrein met de tuinen en de tuinkas kwamen aan bod.

Zichtbaar, tastbaar en voelbaar
‘We wilden de deelnemers van de Planetree Tour laten zien en vooral ook laten ervaren op welke wijze we binnen heel Rivas Planetree zichtbaar, tastbaar en voelbaar maken’, zegt Lilian. ‘De reacties waren positief.’ Tijdens de rondleiding ontstonden gesprekken over toepassing van Planetree in de eigen organisatie. ‘Er werden volop ideeën uitgewisseld. Een medewerker van één van de zorgorganisaties komt zelfs nog een keer terug met een aantal collega’s, omdat zij in hun zorgorganisatie ook graag verder vorm willen geven aan Planetree. Het is mooi dat Rivas op deze manier een voorbeeld kan zijn voor andere organisaties.’

Meer informatie
Voor meer informatie over Rivas Zorggroep, Planetree en Waerthove is te vinden op www.rivas.nl of bel met Rivas Zorglijn 0900-8440.

Fotobijschrift: Medewerkers van verschillende zorgorganisatie bezochten verpleeghuis Waerthove om te bekijken hoe Rivas Zorggroep Planetree in de praktijk toepast. Onder andere de tuinkas werd bewonderd.

Bron: Rivas Zorggroep