Het Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen, een van de grootste thuiszorgorganisaties in België, heeft de meer dan 1.400 verpleegkundigen voorbereid op de digitale transformatie van de gezondheidszorg. Hiervoor krijgen de verpleegkundigen de beschikking over een Panasonic FZ-A2 Toughpad en een nieuwe mobility-oplossing waarmee ze al hun administratieve taken, zoals dagplanning, het bijwerken van verpleegkundige dossiers en de informatie-uitwisseling met huisartsen volledig paperless en realtime kunnen uitvoeren.

Het Wit-Gele Kruis stelde enkele belangrijke eisen aan de nieuwe hardware. Zo was een Android-toestel voor de applicaties van het Wit-Gele Kruis vereist en moest er een dedicated 4G module in het toestel zelf aanwezig zijn. Op deze manier kan er een realtime verbinding gemaakt worden met de back office.

Daarnaast werd ook specifiek gezocht naar een toestel met een interne, dedicated eID-reader. Mede dankzij deze reader verliezen de thuisverpleegkundigen minder tijd voor het maken van een verbinding met een externe eID-reader en wordt de administratieve takenlast tot een minimum beperkt. De eID-reader wordt al sinds eind 2015 binnen het Wit-Gele Kruis gebruikt, maar hij werd op 1 oktober 2017 door de Belgische overheid verplicht gesteld in het kader van het officieel registreren van patiëntenbezoeken. Alleen als de eID of een gelijkgesteld document ingelezen is (met een maximum afwijking van 10% van de toegestane handmatige invoer per verpleegkundige) betaalt het ziekenfonds van de patiënt de kosten via de derdebetalersregeling terug.

Nieuw platform
De verantwoordelijke voor IT Operations bij het Wit-Gele Kruis van Oost-Vlaanderen: “Voor ons was het belangrijk dat onze verpleegkundigen met dit nieuwe platform alle noodzakelijke tools in één toestel beschikbaar hebben. Op deze manier hoeft de verpleegkundige geen tijd te verliezen met het leggen van een verbinding voor het gebruik van externe toepassingen zoals een eID-reader. Dankzij de geïntegreerde kaartlezer wordt er nu bovendien minder tijd besteed aan administratie. Zo kunnen onze thuisverpleegkundigen zich volledig concentreren op hun hoofdtaak: de beste zorg verlenen aan elke patiënt.”

Margot Lannoy, Country Manager Benelux bij Panasonic Computer Product Solutions: “We merken steeds vaker dat bedrijven en instellingen zich mee laten voeren op de golf van de digitale transformatie. Daarom gaan ze ook steeds vaker op zoek naar hardware, die alle noodzakelijke aspecten van de oplossing in één mobiel toestel combineren; van een geïntegreerde 4G-module tot en met een eID-reader. We zijn blij dat we het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen hebben geholpen met hun nieuwe zorgplatform.”

 

Voor meer informatie: www.toughbook.eu

Bron: Panasonic