Delft Imaging Systems en Brecon International gaan een nauwe samenwerking aan voor het bouwkundige deel van diagnostische klinieken in Indonesië.

Delft Imaging Systems heeft een internationale reputatie als producent en leverancier van medisch diagnostische beeldapparatuur. Delft zet zich met de eigen digitale röntgenapparatuur in op het verbeteren van de diagnostiek van tuberculose. Met het innovatieve en unieke CAD4TB softwaresysteem worden röntgen afbeeldingen van de longen automatisch gescreend op de aanwezigheid van TB. De mobiele OneStopTB Clinic combineert deze CAD software met Delft digitale röntgen. Dit maakt dat Delft een belangrijke internationale speler is in de aanpak van TB wereldwijd. Tevens heeft Delft langlopende ervaring met een compleet Diagnostic Clinic concept, een full-service Radiologie centrum, specifiek voor de lage- en middeninkomenslanden.
Brecon International maakt onderdeel uit van de Brecon Group, gespecialiseerd in innovatieve Cleanroom Technology. Dit onderdeel van de organisatie is vooral gericht op de groei van exportactiviteiten en ontwikkelt en levert daartoe Modulair gebouwde Klinieken als Turn-Key oplossingen als ook Mobiele Clean Air Units t.b.v. O.K. centra. Het werkgebied is vergelijkbaar met dat van Delft Imaging Systems b.v.
In het afgelopen half jaar zijn de voorbereidingen in gang gezet om in de toekomst een nauwe samenwerking aan te gaan voor het bouwkundige deel van de diagnostische klinieken. Brecon zal de gebouwen modulair ontwerpen en Prefab produceren, voorzien van alle speciale bouwkundige onderdelen (loodvoorzieningen, kooi van Faraday etc.). Zo is Delft gegarandeerd van een constante kwaliteit en eenduidigheid in uitstraling. Daarnaast kan er aanzienlijke tijdwinst worden behaald doordat de bouwconcepten in beperkte tijd kunnen worden opgebouwd op locatie.
De samenwerking heeft er inmiddels toe geleid dat Delft en Brecon als partners één distributeur hebben aangesteld voor de gezondheidsmarkt in Indonesië. Indonesië investeert in de komende jaren sterk in de uitbouw van de gezondheidszorg en biedt goede kansen. In de eerste week van augustus 2015 hebben Geerd Jansen van Brecon International en Guido Geerts van Delft Imaging Systems een intentieverklaring getekend met de onderneming Modulair Technology Nusantara, wat onderdeel uit maakt van het grote staalconcern DCP. De distributieovereenkomst zal binnenkort aan het Ministerie van Gezondheidszorg in Indonesië worden aangeboden teneinde deze te laten bezegelen.