Sevagram - foto verpleeghuis Valkenheim in Valkenburg, Limburg
De modulaire nieuwbouw is duurzaam en degelijk, en ademt in alles een volwaardig gebouw.

De Zuid-Limburgse zorgkoepel Sevagram heeft van Planetree International de gouden certificering voor excellente mensgerichte zorg ontvangen. Deze certificering erkent de prestaties en innovaties van de organisatie in het leveren van mensgerichte zorg. Sevagram is één van de slechts 89 zorgorganisaties wereldwijd die deze prestigieuze onderscheiding hebben ontvangen.

Sevagram heeft de laatste jaren 2 grote crises gehad: Covid-19 en de waterramp in Valkenburg, die meerdere Sevagram-locaties direct of indirect heeft geraakt. Cliënten en naasten op de desbetreffende 19 locaties hebben zich uitermate positief geuit over de inzet en creativiteit van medewerkers, om in deze lastige tijd zorg te geven met aandacht.

Planetree

Wat de Planetree-certificering onderscheidt van andere kwaliteitskeurmerken in de gezondheidszorg, is de focus op mensgerichte zorg. Deze specifieke certificering geeft aan dat een organisatie structureel en doelgericht werkt aan het continu verbeteren van mensgerichte zorg. De criteria hebben betrekking op een mensgerichte zorgervaring. Daartoe hoort de kwaliteit van de interacties tussen bewoners, naasten en zorgverleners. ook de toegang tot informatie, naastenparticipatie en de fysieke zorgomgeving zin onderwerp van toetsing. Daarnaast richten de eisen voor certificering zich op de manier waarop de organisatie medewerkers, cliënten en naasten ondersteunt en hen een stem geeft in de manier vanzorgverlening. Ook hebben ze betrekking op de manier waarop de zorg tot buiten de muren reikt om voor de gemeenschap te zorgen.

Sevagrams mensgerichte zorg

Al ruim 10 jaar omarmt Sevagram het Planetree gedachtengoed. Pim Steerneman en Trudie Severens (Raad van Bestuur Sevagram) tonen zich trots en verheugd over de erkenning: “We werken met z’n allen dagelijks aan goede en merkbare mensgerichte zorg. Ondanks corona en ondanks de waterramp. En het resultaat wordt gevoeld. Chapeau!”

In de komende magazine-editie van FMT Gezondheidszorg leest u hoe Sevagram-verpleeghuis Valkenheim binnen een jaar na de overstroming herrees.