De Sint Maartenskliniek en Mediq Medeco hebben een overeenkomst om hulpmiddelen slimmer in te kopen. Dit levert  een jaarlijkse kostenbesparing op van circa 20%.
Als partner in de zorg adviseert Mediq Medeco zorginstellingen over het optimaliseren van inkoop, met behoud van kwaliteit en zekerheid van levering.
De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Dr. Mark Van Houdenhoven, voorzitter Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek: “Met behoud van de kwaliteit die we gewend zijn, willen we een kleiner en beter afgestemd assortiment aan beschikbare hulpmiddelen. Dat moet een besparing van enkele tonnen opleveren. Daarnaast verwachten we minder administratieve lasten en minder pieken in werkdruk bij aflevering van goederen voor het ziekenhuis.”
Jaarlijks verbruiken ziekenhuizen duizenden verschillende medische en facilitaire hulpmiddelen, zoals mondmaskers, operatiehandschoenen, verband en alles op het gebied van hygiëne. Binnen de Sint Maartenskliniek wordt bijvoorbeeld van één specifiek type onderzoekshandschoen ruim 650.000 stuks op jaarbasis gebruikt. Door slimmer in te kopen, kunnen zorginstellingen fors besparen. Zo heeft Mediq Medeco samen met inkooporganisatie Zorgservice XL de inkoop voor het Haga Ziekenhuis (Den Haag), Sint Fransiscus Gasthuis (Rotterdam), Reinier de Graaf Gasthuis (Delft), IJsselland Ziekenhuis (Capelle aan den IJssel) en Vlietland Ziekenhuis (Schiedam) geoptimaliseerd. Na het aangaan van een strategische samenwerking op het gebied van medische en facilitaire disposables met Mediq Medeco zijn de ziekenhuizen terug gegaan van 80 leveranciers naar 1 voorkeursleverancier, te weten Mediq Medeco, en van 3.600 producten naar 2.400 producten. Dit levert een jaarlijkse besparing op van een paar miljoen euro.
Mediq Medeco is  als leverancier van medische hulpmiddelen strategisch partner van ziekenhuizen en zorginstellingen. Directeur Ronald Hoozemans: “Mediq Medeco heeft samen met een groep van inhoudelijk deskundigen van de Sint Maartenskliniek een plan gemaakt met aandacht voor patiëntenzorg, productkeuze, kwaliteit, voorraadbeheer en finance. Waarom hebben ziekenhuizen verschillende typen operatiejassen, mondmaskers of onderzoekshandschoenen nodig? Die discussie gaan we aan. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat de artsen en verpleegkundigen met de juiste en voldoende materialen hun specialisme goed kunnen uitoefenen.” Mediq Medeco is onderdeel van Mediq, dat internationaal samenwerkt met zorgprofessionals aan initiatieven om efficiency in de zorg te vergroten.