Op de 5de editie van de Dutch Technology Week staat het Slimmer Leven Huis van De Meeuw centraal. De innovatieve zorgwoning combineert technologie, domotica en services tot een innovatieve woning. De Dutch Technology Week wordt gehouden van 23 tot en met 29 mei 2016 en kent 3 thema’s: Smart Cities, Smart Mobility en Health, waarbij binnen het thema Health zorginnovatie dit jaar breed onderdeel van de programmering is.

Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van verschillende partners om de mogelijkheden voor langer zelfstandig thuis wonen inzichtelijk te maken, door het gebruik van technologische ontwikkelingen. In de nabije toekomst zijn wij allemaal mantelzorgers. Hoe ziet de zorg er nu en in de toekomst uit? Tegen welke uitdagingen lopen we aan in onze zorgmaatschappij? Welke rol speelt technologie in dit verhaal?

Om alvast inzicht te geven in de mogelijkheden, wordt vanaf 25 mei het Slimmer Leven Huis geplaatst op het 19 Septemberplein in Eindhoven. Hier kan het publiek op een zeer laagdrempelige manier kennismaken met de zorg- en domotica innovaties die hun weg naar de markt al hebben gevonden.

In de woning worden de thema’s ‘Slimmer Wonen’, ‘Slimmer Samen’ en ‘Slimmere Zorg & Ondersteuning’ via experts en technieken toegelicht. Wilfried Gradus van De Meeuw: “Het Slimmer Leven Huis behelst de verschillende invalshoeken op het gebied van wonen, technologie, domotica en services die allemaal nodig zijn om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Het Slimmer Leven Huis is een unieke samenwerking tussen de verschillende partners op dit terrein.”

Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van Coöperatie Slimmer Leven 2020 in samenwerking met partners en leden, waaronder: De Meeuw, Summa Zorg, Van Egdom Security, Welzijnservices, Centrale24, Het Huis van Morgen en Zorgbelang Brabant.

De Meeuw Bouwsystemen
De Meeuw Bouwsystemen is een Europees toonaangevende bouwer van flexibele huisvestingsoplossingen. Met een modulaire bouwmethode bieden we moderne oplossingen voor zowel voor urgente huisvesting als voor projecten met een permanent karakter. Met vestigingen in Nederland, België, Zwitserland, Roemenië en Turkije realiseert De Meeuw projecten in heel Europa en het Midden-Oosten. www.demeeuw.com

Fotobijschrift: Impressie Slimmer Leven Huis

Bron: De Meeuw