Sindskort kunnen patiënten van het Slingeland Ziekenhuis medische gegevens van henzelf inzien via de beveiligde website Mijn Slingeland.

Vanaf de ingebruikname eind september zal het online medisch dossier zich vullen met onder andere uitslagen van onderzoeken, verslagen van zorgverleners, operatieverslagen en (verwijs)brieven. Daarnaast is het mogelijk om via Mijn Slingeland online afspraken te maken, digitaal vragenlijsten in te vullen en online contact te hebben met zorgverleners via een elektronisch consult (e-consult). Mijn Slingeland is toegankelijk voor patiënten van 16 jaar en ouder.

“We willen patiënten de regie geven over hun ziekteproces. Het zorgportaal Mijn Slingeland past daar uitstekend bij”, aldus Erwin Bomers, directeur Patiëntenzorg van het Slingeland Ziekenhuis. Patiënten hebben recht op inzage in het eigen medisch dossier. Vanaf nu is een deel van de medische gegevens dus ook digitaal beschikbaar. Dit sluit aan bij de wens van minister Schippers om patiënten voor 2019 direct toegang te geven tot hun medische gegevens.
Om gebruik te kunnen maken van Mijn Slingeland is een computer of tablet met internetverbinding, een DigiD met sms-code en een mobiele telefoon nodig (om de sms-code op te ontvangen). Het Slingeland Ziekenhuis hecht grote waarde aan privacy van uw gegevens. Daarom is het alleen mogelijk om in te loggen met een DigiD met sms-code.

Meer informatie en inloggen
Op www.slingeland.nl/mijnslingeland is uitgebreide informatie over Mijn Slingeland te vinden. Via deze pagina kunt u ook inloggen op Mijn Slingeland. Direct inloggen gaat via mijn.slingeland.nl (let op: zonder www. ervoor).

Foto: fragment website Slingeland Ziekenhuis.

Bron: Slingeland Ziekenhuis