BeterDichtbij app_Sophia Kinderziekenhuis
Foto: BeterDichtbij

Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis is sinds juli als eerste academisch ziekenhuis gestart met de app BeterDichtbij. Daarmee kunnen patiënten en hun ouders digitaal in contact treden met hun behandelaar in het Sophia. Inmiddels zijn ook alle afdelingen en poliklinieken op de app aangesloten en gebruiken meer dan 16 duizend patiënten de app. Dit werd op 20 september jl. gevierd.

De schaal waarin BeterDichtbij is ingezet bij het Sophia Kinderziekenhuis is opvallend; de app is namelijk door alle vakgroepen ingezet en beschikbaar voor alle patiënten. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben de organisatie en de zorgverleners grote stappen moeten zetten.

Snelheid door COVID

De inzet van de app is vanuit noodzaak begonnen: tijdens de COVID-crisis golden strenge bezoekregels en konden bijvoorbeeld niet beide ouders mee op het spreekuur van hun kind. Ondertussen is BeterDichtbij, naast onder andere het videoconsult, een vast onderdeel van de zorgprocessen. Op dit moment gebruiken ruim 16 duizend patiënten van het Sophia BeterDichtbij.

Eerste UMC

BeterDichtbij is opgericht door de regionale ziekenhuizen in Nederland en in gebruik bij momenteel 38 ziekenhuizen en meerdere VVT- en huisartsenorganisaties. Erasmus MC Sophia was het eerste UMC dat startte met BeterDichtbij. Sinds dit voorjaar maakt ook Maastricht UMC+ gebruik van de app.