Bij 30%* van de zorginstellingen in Nederland is er sprake van ernstige gebreken op het gebied van brandveiligheid.

Alle zorginstellingen hebben zorg en veiligheid hoog in het vaandel staan maar uit controles van de inspectie en de brandweer blijkt dat de regels onvoldoende nageleefd worden. SPIE en Eurocom Group bieden vanaf nu een helpende hand.

Eén van de normen waar een zorginstelling aan moet voldoen is de NEN2575-4 op het gebied van stille ontruiming. De unieke samenwerking tussen Eurocom Group en technisch installateur SPIE zorgt ervoor dat het voldoen aan deze norm wel erg gemakkelijk wordt. Beide bedrijven hebben zich gespecialiseerd in de zorgmarkt en begrijpen de processen en eisen. Hierdoor kunnen dergelijke oplossingen zorgeloos geïnstalleerd en geïmplementeerd worden. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat zorg en veiligheid praktijk wordt en blijft voor de medewerkers en bewoners en dit alles conform de wet en regelgeving.

Paul Merks van Eurocom Group geeft aan dat de producten van Eurocom Group zich in een hoog tempo ontwikkelen. De visie en technologische voorsprong heeft voor grote belangstelling gezorgd in binnen- maar vooral ook buitenland.
‘Dit betekent dat Eurocom Group, ondanks haar ruim 20-jarig bestaan, zich nu als een startup in hoog tempo aan het omvormen is tot een internationale speler van formaat. Dat vraagt om specialisten in de markt die net zo enthousiast zijn over onze producten als wij zelf.’

Han-Michiel Verroen, SPIE, sluit zich hier helemaal bij aan. ‘We zochten naar een partner waarmee we ons in de zorgmarkt nog beter kunnen positioneren. Met de producten en oplossingen van Eurocom Group kunnen we onze klanten de mogelijkheid bieden om te innoveren en te besparen op hetzelfde moment. Met dit partnership blijven we dicht bij onze kernwaarden en kunnen we de kwaliteit van de zorg verbeteren. ‘

Over Eurocom Group
Eurocom Group uit Eindhoven levert sinds 1995 innovatieve producten voor de zorgmarkt. Met een landelijk partnernetwerk en strategische samenwerking met toonaangevende technologische partners is Eurocom Group in staat geweest nieuwe trends voortijdig te signaleren en hier met innovatieve producten invulling aan te geven.

Over SPIE Nederland
SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multi-technische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE Nederland begeleidt haar klanten in het ontwerp, de uitvoering, de exploitatie en het onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. SPIE Nederland behoort tot de top 3 van technische dienstverleners in Nederland.

* Bron: Rapport VROM, brandveiligheid van zorginstellingen

Bron: Spie Nederland