St Jansdal -
Leonie Boven en Arend Jan Poelarends vormen samen de nieuwe Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal © Twycer / www.twycer.nl

Vanaf maandag 20 februari 2023 zullen Leonie Boven en Arend Jan Poelarends samen de Raad van Bestuur van ziekenhuis St Jansdal gaan vormen. Hiermee gaat de Raad van Bestuur terug van drie naar twee leden. Leonie Boven wordt benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur.

Leonie Boven is sinds juli 2018 lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Daarvoor werkte zij in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort als klinisch chemicus, medisch manager klinische chemie en vicevoorzitter van het bestuur Vereniging Medische staf. Arend Jan is sinds mei 2020 lid van de Raad van bestuur en werkt sinds april 2015 in het ziekenhuis.

De laatste jaren kende St Jansdal tijdelijk een driehoofdige Raad van Bestuur. Dit om de kennis en ervaring van de overname van ziekenhuis Lelystad te waarborgen en vorm te geven aan de aanzienlijke uitdagingen van de grote bouwprojecten. Inmiddels is de bouworganisatie goed verankerd in de organisatie en is de integratie van Lelystad afgerond. Nu bestuursvoorzitter Relinde Weil afscheid neemt, is het een natuurlijk moment om weer terug te keren naar een Raad van Bestuur van twee personen.