Studenten Informatica aan de Hogeschool Utrecht hebben de ProjectB Challenge gewonnen voor de ontwikkeling van een app voor mensen met een autistische stoornis. Met de app ‘Kornuit’ zijn autistische studenten in staat om makkelijker en op een structurele manier afspraken te maken met vrienden.
Kornuit is een applicatie die verbinding maakt met Facebook en andere sociale media platforms, en een lijst van vrienden uit die sociale media eenvoudig overzet. Met algoritmes maakt de app vervolgens een analyse van de vriendenlijst. Op basis van deze analyse doet Kornuit op gezette tijden suggesties voor het maken van afspraken met vrienden die bijvoorbeeld dezelfde dingen leuk vinden. Als je kiest voor een suggestie kun je vervolgens heel eenvoudig een afspraak maken met deze vriend, of de afspraak gelijk in Google Calendar zetten.
Maatje
Dit driestappenplan wordt op een hele heldere manier weergegeven en is makkelijk in gebruik. “Kornuit moet een maatje zijn voor jonge autisten. Als de uitrol van de app goed verloopt, willen we de app ook in het buitenland lanceren. Kornuit is nu zowel in het Nederlands, als in het Engels beschikbaar”, vertelt Cindy Jong, teamleider van het winnende studententeam van de Hogeschool Utrecht.
ProjectB Challenge
Tijdens de ProjectB Challenge hebben vijf studententeams van vier hogescholen gestreden om de prijs voor het beste initiatief om een effectief en innovatief hulpmiddel te ontwikkelen voor mensen met een beperking. De wedstrijd is bedoeld voor derde- en vierdejaars informaticastudenten en een initiatief van Sogeti, in samenwerking met Tweakers en de hogescholen Avans in ‘s Hertogenbosch, Fontys Eindhoven, Hogeschool Utrecht en Windesheim in Zwolle. Alle leden van het winnende team ontvangen een Apple Watch.
og_apple_watch_sport
Kornuit