Met het behalen van diverse certificaten laat Synappz zien dat ze de kwaliteit- en privacynormen binnen de zorg serieus neemt en bereidt zich voor op regelgeving die gaat gelden.
Synappz Medical Apps heeft de volgende certificaten in ontvangst genomen:
– ISO 9001 (kwaliteitsmanagement systeem)
– ISO 27001(informatiebeveiliging algemeen)
– NEN 7510 (informatiebeveiliging in de zorg)
Piet Nelis, COO & Quality Officer bij Synappz: ‘Synappz heeft eerder op eigen initiatief een aantal van haar apps laten testen op veiligheid en privacy door Deloitte. Deze toekenning van ISO en NEN-certificering is een belangrijke en volgende milestone in ons voortdurende streven naar transparantie, kwaliteit en veiligheid. Door te voldoen aan deze hoge standaarden omtrent kwaliteit en privacy binnen het medisch domein geven wij een kwaliteitsbewijs af binnen de sector. Wij denken dat dit soort certificaten een belangrijke rol gaan spelen bij in opkomst zijnde branche kwaliteitskeurmerken en we anticiperen daarmee tevens op nieuwe privacywetgeving.’
De gezondheidszorg stelt terecht hoge eisen aan de kwaliteit en informatiebeveiliging van producten en diensten. Het gaat vaak om de uitwisseling van vertrouwelijke (patiënten) informatie, en de behoefte aan privacy en veiligheid voor partijen in de zorg is daarom groot. Vanaf januari 2016 wordt in Nederland een meldplicht ingesteld voor datalekken en digitale security incidenten en ook op Europees niveau is General Data Protection Regulation in de maak. Het niet melden van dergelijke incidenten in de zorg, kan bijvoorbeeld resulteren in forse boetes voor de opdrachtgevers.