Technology for Health is dé beurs rondom ontwikkeling van medical devices en vindt plaats op 11 en 12 oktober 2016 in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Deze vakbeurs met congres is het jaarlijkse trefpunt voor professionals die betrokken zijn bij de ontwikkelfase. Toeleveranciers, ontwikkelaars, serviceverleners en zorgprofessionals komen bij elkaar voor een jaarlijkse update, nieuwe projecten en contacten.

Het begin van de keten
Tijdens Technology for Health gaat het om het beginstadium van producten. Juist de ontwikkelfase is in de medische wereld van belang. Een goede innovatie staat of valt met de juiste voorbereiding en het betrekken van de juiste personen op het juiste moment. En daarvoor is Technology for Health de jaarlijkse ontmoetingsplek.

Exposanten met kennis van de medische markt

De eindmarkt is voor betrokken bedrijven hetzelfde; de gezondheidszorg, maar op het gebied van technologieën is dit een brede vakbeurs. Bezoekers kunnen er terecht voor sensoren en elektronica, maar ook voor bedrijven die spuitgieten en 3D printen. Eigenlijk elk onderdeel dat in een medical device gaat waar specifieke kennis bij komt kijken, is te vinden op Technology for Health. Niet elk bedrijf is zomaar geschikt om toe te leveren aan deze complexe markt. Een beursvloer vol bedrijven die daar de kennis voor in huis hebben, geeft interessante matches.

Ook professionals die niet op zoek zijn naar een onderdeel, maar een samenwerking willen aangaan voor een totaalpakket, kunnen terecht op de beurs. Expertise op het gebied van ontwerpkeuzes, technieken om een apparaat preciezer dan precies te laten werken of partners met kennis van specifieke afdelingen in het ziekenhuis; het is allemaal te vinden op Technology for Health.

Serious gaming, 3D printen en robotica

Het starten van nieuwe projecten vergt inhoudelijke kennis en de juiste samenwerkingspartners. Deze editie gaan technische en zorgprofessionals samen met bezoekers de diepte in op bepaalde thema’s. Het doel van deze sessies is om van elkaar te leren en samenwerkingen te starten.

Kennis update

Om startende projecten tot een goed eind te brengen, zijn er op de beurs ook de nodige bedrijven aanwezig die dit proces kunnen begeleiden. De medische markt vraagt om professionals met meer dan alleen technische kennis. Regelgeving, vergoeding door de zorgverzekeraar en klinische studies zijn onderwerpen waar ontwikkelaars over na moeten denken. Zowel in het programma als op de beursvloer wordt de nodige kennis gedeeld op dit vlak.

Naast de themasessies en informatie over bijvoorbeeld regelgeving is er ook een congresprogramma. De eerste dag staat in het teken van technische ontwikkelingen gebracht vanuit het bedrijfsleven. De tweede dag komen zorgverleners aan het woord. Zij vertellen over best practices of ze hebben een ontwikkelvraag waarbij ze hulp kunnen gebruiken. Ook exposanten krijgen de kans om zich in het programma te presenteren.

Start-ups inspireren
Wat is er mooier dan nieuwe ideeën tot uitwerking brengen? In de medische wereld zijn veel start-ups actief. Deze editie is er een middagprogramma waar start-up bedrijven pitchen en zelf nuttige informatie opdoen. De start-ups en ervaren professionals inspireren elkaar en delen ervaringen. Ook zijn de start-ups beide dagen op de beursvloer aanwezig.

Inschrijven nog mogelijk
Exposanten en bezoekers die bij deze beurs betrokken willen zijn kunnen zich nog inschrijven. Meer informatie is te vinden op www.technologyforhealth.nl.

Bron: Mikrocentrum