Eén van de bedrijven die zich presenteert tijdens de beurs Technology for Health op 6 en 7 oktober is Tegema. Tegema ontwikkelt en bouwt apparaten voor de internationale medische markt. 
Zowel het ontwikkelen van productiesystemen als het vertalen van een assay naar een compleet diagnostisch systeem is ons op het lijf geschreven. Projecten worden vanzelfsprekend volgens het V-model en ISO 13485 uitgevoerd.
Een sprekend voorbeeld:Bloedstolling is een levensreddende functie van het bloed die er voor zorgt dat een wond stopt met bloeden. Echter, zodra bloedstolling optreedt in een bloedvat wat een vitaal orgaan van bloed voorziet dan wordt het een levensbedreigende situatie. Een goede meting die laat zien of een persoon niet te veel maar ook niet te weinig activiteit van de bloedstolling heeft kan dan ook levensreddende informatie opleveren. Thrombinoscope heeft op basis van jarenlang onderzoek zo’n meting ontwikkeld maar deze bleek niet geschikt te zijn voor de kliniek zonder een belangrijke automatiseringsstap. Samen met TEGEMA is een klinisch toepasbaar instrument gerealiseerd waarmee zeer nauwkeurig trombinegeneratie bepaald wordt. Het individueel vaststellen van risico’s op bloeding of trombose én het monitoren van de effecten van medicatie zijn hiermee binnen handbereik.
Naast productontwikkeling is Tegema samen met dochteronderneming MA3 Solutions gespecialiseerd in micropositionering, -assemblage en -doseertechnologie voor productievraagstukken in de medische markt.
Als ontwikkelpartner wil Tegema een bijdrage leveren met technologische oplossingen die de medische care en cure branche toegevoegde waarde biedt in de breedste zin van het woord.