Méér dan 2 miljoen Nederlanders zijn verslaafd. Onder hen opvallend veel jongeren. Drank, seks, drugs en andere verslavingen hebben een groot effect op mens en samenleving.
Veel verslaafden hebben moeite met  het maatschappelijk herstel, met name met re-integratie. Bovendien loert het gevaar van crossaddiction. Op 9 november organiseert verslavingshersteldeskundige Marian Ruisch een themamiddag rondom Crossaddiction.  Tot de sprekers behoren onder meer psychiater, schrijver en columnist dr. Bram Bakker en voormalig directeur Henk Storm van Yes we Can Clinics.
Bedrijfsleven
Meer dan 10% van de werknemers in een bedrijf is verslaafd. 20% van de medewerkers heeft last van het gebruik door een collega. Verslaafden zijn 3,5 keer vaker betrokken bij ongevallen op het werk. Uitval van personeel kost overheid en bedrijfsleven jaarlijks miljoenen. Voor werkgevers is het lastig om de oorzaken van ziekte uitval door verslaving  te (h)erkennen en vinden het moeilijk om de problematiek bespreekbaar te maken.
Jongeren
Onder de verslaafden zijn opvallend veel  jongeren. Zij leven door hun verslaving in een isolement.
Ze tonen weerstand op alle mogelijke manieren en/of vluchten in gamen, marihuana of andere vormen van verslaving. (Hoe) kunnen ze geraakt worden? Is er iets aan te doen zodat er niet heel veel verloren jaren ontstaan? En  kun je als jongere ergens terecht als een van je ouders verslaafd is?
Crossaddiction
Wanneer iemand zich bezig houdt met iets ‘aangenaams’, of het nu het eten van chocolade of het snuiven van cocaïne is, geven de hersenen de “feel good” stof dopamine af. Wanneer de persoon verslavingsgevoelig is, beginnen de hersenen te reageren dat gevoel nodig te hebben. Die behoefte triggert de zucht naar de stof of activiteit die ooit zo goed deed voelen. Ook al is iemand in herstel en is de oorspronkelijke stof niet meer in het lichaam – de hersenen blijven naar dat gevoel verlangen. Met andere woorden, er blijft verlangen naar een nieuw middel of een nieuwe activiteit die de “high” geeft. Dat kan zijn een nieuwe relatie, eten, seks, sporten.  Dit noemen we ‘Crossaddiction’.
Over Ruischcoaching, Recovery en Re-integratie
Ruischcoaching, Recovery en Re-integratie is een bureau dat zich bezighoudt met het herstelproces van verslaving  na de kliniek. Na de kliniek begint het immers pas echt! Het bedrijf weet goede resultaten te behalen en mensen te begeleiden naar duurzaam, maatschappelijk herstel. Regelmatig organiseren zij themamiddagen over zaken die te maken hebben met verslavingsherstel.
U bent  van harte uitgenodigd bij de themamiddag aanwezig te zijn.
Locatie is in de Dordtse Biesbosch bij het Stayokayhotel
Baanhoekweg 25, 3313 LA  Dordrecht
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Tijdige aanmelding is nodig. Wij horen graag of u komt via verder@ruischcoaching.com