Netflix streamen, online gamen of de sfeerverlichting via het WiFi netwerk bedienen; anno 2018 verwachten bewoners van een zorginstelling minimaal dezelfde mogelijkheden als thuis. Als IT verantwoordelijke wilt u hier gehoor aan geven, bewoners geen beperkingen opleggen en hen zo een écht thuis bieden. Maar de praktijk is weerbarstig.

Corporate netwerk kent beperkingen
Het corporate netwerk is immers niet ingericht op de zeer diverse wensen van bewoners. Veilige authenticatie op consumenten (IOT) apparatuur is vaker niet dan wel mogelijk en maatwerkoplossingen zet de beheersbaarheid onder druk. Het gevolg? Bewoners activeren lokale netwerken in hun woning, met alle consequenties van dien. Zo verstoren bewoners het corporate WiFi netwerk waarmee het primaire zorgproces ernstig in gevaar komt!

Internet zoals thuis
In een nauwe samenwerking met zorginstelling ASVZ ontwikkelde Wentzo Wireless de oplossing CliëntenWiFi 2.0: een veilige en gebruiksvriendelijke WiFi dienst op basis van één infrastructuur, waar zowel de organisatie als haar bewoners gebruik van maakt. En het mooiste? Het kent geen beperkingen voor bewoners: zij kunnen iedere denkbare toepassing op een veilige manier binnen het netwerk gebruiken!

CliëntenWiFi 2.0 event
Samen met ASVZ vertelt Wentzo Wireless op woensdag 3 oktober meer over deze oplossing tijdens ons ClientenWiFi 2.0 event in het Huis van Innovatie in Garderen. Daarnaast zal Jorrit Ebben, bekend van Academy Het Dorp, u een blik in de toekomst van de (digitale) zorgsector bieden, vertelt Aerohive Networks meer over hun visie op connectiviteit voor de zorg en is er een interessante beursvloer met diverse innovatieve partijen die actief zijn in de zorgsector.

Meer informatie en inschrijven?
Via https://www.wifi.nl/evenementen/clientenwifi-2-0 leest u verder over het event en schrijft u zich kosteloos in voor deelname. Heeft u een vraag of een opmerking? Meer informatie via 0577-460008 of advies@WiFi.nl.

Bron: Wentzo Wireless