De organisaties s;ioten een overeenkomst die in houdt in dat ze nauw met elkaar gaan samenwerken op het gebied van het bieden van kwaliteit van leven van mensen met een levensbedreigende ziekte.
De samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend op de Liever Thuis Beurs in Eindhoven op vrijdag 27 november om 14.00 uur in het bijzijn van Bjorn van der Doelen, voormalig profvoetballer van o.a. PSV, FC Twente en NEC Nijmegen en ambassadeur van de stichting Topsport for Life.
Wilfried Gradus, Algemeen Directeur van Zorgwonen: “Onze missie is om goede zorg en thuis blijven wonen voor iedereen bereikbaar te maken. Dat doen we met behulp van een mooi uitgevoerde zorgwoning die van alle gemakken is voorzien. Mensen willen graag in hun vertrouwde omgeving zo lang mogelijk blijven wonen als ze ziek worden en met beperkingen worden geconfronteerd. Voor mensen met een levensbedreigende ziekte is het juist heel belangrijk comfort en gemak te bieden. De kwaliteit van leven staat enorm onder druk en onze oplossingen kunnen eraan bijdragen deze kwaliteit te verbeteren. Omdat Stichting Topsport for Life de kwaliteit van leven ook centraal stelt willen we ons graag aan elkaar verbinden. Gezamenlijk proberen we het leven van deze zieke mensen te verlichten en te veraangenamen”.
 Miel in ’t Zand, Directeur/bestuurder van stichting Topsport for Life: “Topsporters krijgen alle mogelijke ondersteuning en aandacht, mensen die leven met een levensbedreigende ziekte leven in velerlei opzicht het zelfde leven als een topsporter, maar staan er vaak alleen voor. Wij stellen ons tot doel om de kwaliteit van leven van deze mensen en hun naasten te vergroten door net als in topsport coaching aan te bieden en door ‘onvergetelijke dagen’, waaronder ook buitenlandse vakantiereizen, te organiseren zodat de ziekte even kan worden vergeten. Wij vinden het ook heel erg belangrijk dat deze mensen zolang mogelijk in hun eigen vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen en daar de zorg en aandacht krijgen. Zorgwonen biedt daar hele goede oplossingen voor”.
Zorgwonen
Zorgwonen is een innovatieve onderneming met specialistische kennis op het snijvlak tussen wonen en zorg. Zij spelen in op de trend om langer thuis te blijven wonen voor ouderen en personen met een fysieke beperking. Daarin gaan zij verder dan het ontwikkelen van alleen de huisvesting, maar voegen daar domotica, zorgtechnologie en zorgdienstverlening aan toe om zowel de zorgbehoevende als de verzorgende te ondersteunen. Met als uitgangspunt “Thuis blijven wonen, maar dan aangepast voor nu en in de toekomst”. Zorgwonen heeft een strategische samenwerking met De Meeuw Bouwsystemen.
www.zorgwonen.com
 Stichting Topsport for Life
Topsport for Life is een stichting die zich ten doel stelt om mensen met een levensbedreigende ziekte (zoals kanker of ALS) een ‘beter’ leven te geven. Dat doet Topsport for Life door onvergetelijke dagen en reizen te organiseren en ook door deze mensen te coachen bij hun grote (wed-)strijd omdat ze zo ziek zijn dat dat te vergelijken is met topsport. Topsport for Life maakt gebruik van Life Coaches die deze zieke mensen ondersteunt, de Life Coach wordt op zijn beurt bijgestaan door (ex)-topsporters als Hans van Breukelen, Joop Allberda, Jochem Uytdehaage, Bjorn van der Doelen e.a.
www.topsportforlife.nl