Investeren in eigen talent. Dat is wat Treant doet met de aanstelling van twee managementtrainees. Dit duo wordt klaargestoomd om in de toekomst het managementteam te versterken. Hiermee creëert Treant een eigen kweekvijver op managementniveau.

De twee nieuwe trainees zijn Angelique Kartner en Rian Koekkoek, die momenteel werkzaam zijn als leidinggevende binnen care-poot van de zorggroep. Door hen een speciaal managementprogramma aan te bieden, ontstaat een win-winsituatie. ‘Ten eerste geven wij ambitieuze medewerkers een boost in hun persoonlijke groei en ontwikkeling’, vertelt Manon van der Wal, manager PO&O bij Treant. ‘Tegelijkertijd blijft hun kennis en ervaring behouden voor onze organisatie.’ Er is nóg een voordeel: dankzij hun Treantwortels zijn deze trainees na hun opleiding direct inzetbaar.

Alle facetten

Het driejarige traineeship omvat een masteropleiding (MBA) gecombineerd met een praktijkgedeelte. Doel is om het vak in alle facetten in de vingers te krijgen. Vanaf het derde jaar beschikken de trainees over zoveel kennis en ervaring dat ze aan de slag kunnen als (interim-)manager bedrijfsvoering.

Nieuwe impuls

Ook andere medewerkers van Treant hebben volop mogelijkheden om hun horizon te verbreden. Binnen het zogeheten vitaliteitshuis kunnen medewerkers een keur aan scholingen volgen. Van oriëntatietesten en workshops tot opleidingen op maat. ‘Wij bieden onze medewerkers talloze opties om hun loopbaan een nieuwe impuls te geven’, verzekert de manager PO&O.