Onder de noemer ‘Oudshoorn Inspireert’ organiseert dit vernieuwende verpleeghuis werkbezoeken, workshops en meeloopstages voor (zorg)organisaties.

Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn is gefaseerd overgegaan van een traditioneel verpleeghuis naar kleinschalig wonen in ‘Het dorp Oudshoorn’. Een veelomvattend project dat meer behelst dan de bouw alleen. Met onze opgedane kennis en ervaring wil de organisatie collega’s en andere belangstellenden inspireren. Tijdens een werkbezoek krijgt u een uitgebreide rondleiding en bezoeken we een groepswoning.
Wilt u meer weten over een specifiek onderwerp, zoals de inzet van welzijnscoaches, beweegagogen, de nachtdienst, Het Uitbureau of de bouw? Er bestaat dan de mogelijkheid voor het deelnemen aan een workshop.
De kosten zijn afhankelijk van de duur van het programma, de invulling en het aantal deelnemers. Ook is het mogelijk om een meeloopstage te doen in een groepswoning.

Stages
Hoe werkt kleinschalig wonen in de praktijk? En welke manier van werken hoort hier bij? Dat kunt u zelf ervaren tijdens een (meeloop)stage op een groepswoning.
Bron: Verpleeghuis Oudshoorn