VUmc en MC Slotervaart verkennen een nadere samenwerking op de gebieden van verloskunde, gynaecologie, kindergeneeskunde, cardiologie en chirurgie.
Hoe de samenwerking er precies uit komt te zien is onderwerp van gesprek tussen de raad van bestuur van VUmc en de directie van MC Slotervaart, in afstemming met de betrokken afdelingen.
Een eerste uitkomst van de verkenning op het gebied van kindergeneeskunde is maandag 7 december een feit. Vanaf die datum ondersteunt VUmc het MC Slotervaart bij de opname van kinderen op de kinderafdeling en bij de spoedeisende hulp (SEH) voor kinderen. Dit betekent concreet dat kinderen die opgenomen moeten worden naar de kinderafdeling van VUmc gaan, en dat kinderen voortaan niet meer naar de SEH van MC Slotervaart zullen gaan, maar bij VUmc terecht kunnen. De overige zorg voor kinderen in MC Slotervaart blijft uiteraard onveranderd. MC Slotervaart zal vanaf maandag de openingstijden van de polikliniek uitbreiden en de spreekuren verdubbelen. Tevens is de telefonische en digitale bereikbaarheid sterk verbeterd.
VUmc en MC Slotervaart werken al bijna een decennium op meerdere gebieden samen en hiermee willen beide organisaties bijdragen aan het doelmatiger gebruiken van de beschikbare zorginfrastructuur in de regio Amsterdam.
Bron: VUmc.