Domus Magnus gaat in de polikliniek van het voormalige Groot Ziekengasthuis 38 zorgappartementen realiseren.
Woonzorgorganisatie Domus Magnus en Vof GZG (een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans) hebben de koopovereenkomst getekend van de polikliniek van het voormalige Groot Ziekengasthuis en de naastgelegen monumentale woning in ’s-Hertogenbosch.
Uitbreiding
Directeur en oprichter van Domus Magnus Erwin Miedema (41) over de uitbreiding: “Nadat we eerder dit jaar onze uitbreiding naar Utrecht bekend maakten, zijn wij uiteraard erg blij met nóg een nieuwe unieke locatie. Al jaren waren we op zoek naar nieuwe locaties, maar vanwege de hoge eisen die wij stellen, is dit een behoorlijke uitdaging. Dat we nu binnen één jaar twee nieuwe locaties hebben kunnen aankopen, is iets om heel trots op te zijn.”
De polikliniek
Met de bouw van de nieuwe polikliniek in 1932 manifesteerde het ziekenhuis zich prominent aan de Nieuwstraat. Het monumentale complex heeft een oppervlakte van circa 6500² bvo, verdeeld over drie bouwlagen. De geschiedenis van de locatie en het Groot Ziekengasthuis is een belangrijke inspiratiebron voor het plan dat er nu ligt. De nieuwe invulling van de polikliniek als luxe woonzorgcomplex past daarom goed in het nieuwe woongebied het Gasthuiskwartier.
Marcel Janssen, projectdirecteur vof GZG, is ook erg enthousiast over de verkoop: Het herhuisvesten van woonzorgfuncties op deze plek is een eerbetoon aan de historie van het gebouw. Deze toevoeging past goed bij de beoogde functie en sfeer van dit stuk binnenstad, waar straks wonen, werken, winkelen en genieten samengaan.”
Opening
De eerste bewoners kunnen naar verwachting begin 2017 op de nieuwe locatie komen wonen. “De tijdslijnen van het traject zijn op dit moment moeilijk vast te stellen omdat er veel verschillende partijen bij betrokken zijn. Hopelijk zijn alle vergunningen in februari 2016 rond en kunnen we direct met de bouw beginnen”, aldus directeur Miedema.
Het Gasthuiskwartier
Het vijf hectare grote Gasthuiskwartier wordt de komende jaren getransformeerd naar een inspirerend woon-, winkel-, werk- en verblijfsgebied. Het Gasthuiskwartier kenmerkt zich door enerzijds de oase van rust en het ruim aanwezige groen. Anderzijds is het een dynamische plek waar veel gebeurt, mede door de unieke locatie in de binnenstad. Er ontstaat straks een nieuw stuk Bossche binnenstad, waar oud en nieuw, (rijks)monumenten en karaktervolle nieuwe woningen, één geheel vormen.
 Het Domus Magnus concept
Domus Magnus is een woonzorgorganisatie met zes unieke locaties verspreid over Nederland, met twee nieuwe locaties in ontwikkeling in Utrecht en Den Bosch. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg, service en dienstverlening zoals de wasservice, een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel. Tevens zijn enkele appartementen ingericht als zorghotel, om te kunnen herstellen na een ziekenhuisopname. Meer informatie over is te vinden op www.domusmagnus.com.