Het Slingeland Ziekenhuis heeft binnen het verloskundig samenwerkingsverband VSV de Slinge, een app ontwikkeld speciaal voor zwangere vrouwen: de ZwApp.

De ZwApp is een nieuwe en effectieve manier om zwangeren van goede en betrouwbare informatie te voorzien. In de app is informatie te vinden over zowel de zwangerschap, de bevalling als de kraamtijd en pasgeboren baby. Deze informatie is zorgvuldig samengesteld door de professionals.
Gedurende de hele zwangerschap en in de kraamtijd krijgt een zwangere die de app download en haar profiel invult, iedere week berichten; gedoseerde informatie die betrekking heeft op de persoonlijke situatie van de zwangere in die week. Via de bibliotheek kan alle informatie op ieder moment worden geraadpleegd. Daarnaast kan de zwangere een persoonlijk dagboekje bijhouden, gewicht en bloeddruk-metingen invoeren en een koppeling met de agenda maken om afspraken bij te houden. Bovendien zijn er leuke functionaliteiten zoals het opnemen van de harttonen van de baby tijdens de controle bij de verloskundige of gynaecoloog.
ZwApp is te downloaden in de App store (iOS 8.0 en hoger) en via de Google Play Store (Android 4.0 en hoger).