Gelre ziekenhuizen mag van de Registratiecommissie Geneeskundig Specialismen de komende vijf jaar doorgaan AIOS gynaecologie en verloskunde op te leiden.
Dit gebeurde al in Apeldoorn, maar is nieuw in Gelre Zutphen. AIOS zijn basis-artsen die zich specialiseren tot medisch specialist.
Prachtig resultaat
Erik Zanders (gynaecoloog in Gelre Zutphen) is erg blij met dit nieuws: ‘Het is voor het eerst dat ook Gelre ziekenhuizen Zutphen betrokken is bij de opleiding tot medisch specialist. De AIOS gaan in Gelre Zutphen mee-opereren en ook besprekingen doen. Op deze manier trainen we onze artsen. Een ervaren specialist begeleidt de AIOS hierbij. De patiënte krijgt dus altijd zorg op medisch specialistisch niveau.’
Marieke Paarlberg (gynaecoloog in Gelre Apeldoorn) is trots op dit prachtige resultaat: ‘Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen leveren hiermee een extra bijdrage aan de opleiding van AIOS.’
Elk jaar behandelen Gelre gynaecologen in Apeldoorn en Zutphen patiënten aan bijvoorbeeld incontinentie, menstruatiestoornissen, afwijkingen aan de baarmoederhals of bij een bevalling.
Gelre topklinisch opleidingsziekenhuis
Gelre ziekenhuizen is een STZ-ziekenhuis. Dit betekent dat Gelre een van de 27 topklinische opleidingsziekenhuizen is, die samen werken aan de beste kwaliteit ziekenhuiszorg. Deze ziekenhuizen bieden patiënten hoogwaardige topklinische zorg, doen veel wetenschappelijk onderzoek en verzorgen de opleidingen van medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Gelre ziekenhuizen verzorgt 18 medische vervolgopleidingen.
Ook is Gelre ziekenhuizen het Teaching Hospital  van de SUMMA opleiding (Selective Utrecht Medical Master). Dit betekent dat Gelre alle co-schappen verzorgt van deze opleiding.