De titel van dokter moet beschermd worden. Nietszeggende benamingen als natuurarts of cosmetisch arts moeten worden verboden.
Dat zegt directeur Dianda Veldman van Patiëntenfederatie NPCF in reactie op plannen van SP en PvdA. Die partijen hebben een initiatief in voorbereiding om neptitels te verbieden. Dianda Veldman is blij met het plan: “De patiënt weet dan tenminste wat de dokter kan.”
Maar bescherming van de titel alleen is niet genoeg zegt mevrouw Veldman. “We willen ook weten hoe goed de dokter is. Er moet meer kwaliteitsinformatie komen voor de patiënt. Nu biedt alleen ZorgkaartNederland informatie over dokters. Maar dat is wat patiënten vinden. Dat is handig voor andere patiënten, maar we moeten ook objectieve informatie krijgen over wat de dokter kan. Dat moet vanuit de beroepsvereniging komen.”
Dianda Veldman reageert ook op het bericht dat farmaceuten zijn beboet door de Inspectie voor de Volksgezondheid. Vorig jaar werd voor ruim acht ton aan boetes uitgedeeld aan bedrijven die verboden reclame maakten. “Ik ben blij dat de inspectie nu actief handhaaft.”
Bron: NPCF