Met deze bijdrage van de NZa kan het ziekenhuis de acute zorg voor inwoners van de regio 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar houden.
Om belangrijke functies als de spoedeisende hulp en de verloskunde aan  de inwoners van Zuidwest Friesland te kunnen bieden, heeft het Antonius Ziekenhuis een verzoek voor een beschikbaarheidsbijdrage ingediend bij de NZa (Nederlands Zorgautoriteit). Dit verzoek is toegekend door de NZa.
“Dit is een belangrijk bericht voor ons ziekenhuis,” vertelt Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep. ”Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft een belangrijke functie voor de inwoners van de regio. Een regio zo groot als de provincie Utrecht, maar met veel grotere reisafstanden. Voor een belangrijk deel van de inwoners in deze regio is het ziekenhuis in Sneek de enige locatie voor spoedeisende hulp en acute verloskunde die zij binnen de norm van 45 minuten kunnen bereiken,” zo legt Thiadens uit. Het Antonius Ziekenhuis kan met deze bijdrage van de NZa  de acute zorg voor inwoners van de regio 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar houden.