Tijdens het festival Night University staat het brein centraal in events die op 1 oktober worden gehouden op de campus van Tilburg University.
Bezoekers kunnen ‘s-avonds workshops en colleges volgen van wetenschappers en debatten voeren met burgemeester Noordanus en wethouders van Tilburg. Daarnaast is er een divers cultureel programma, met onder meer schrijver Herman Koch en cartoonist Gummbah. Toegang is gratis voor iedereen!
Heeft de Verlichting waarbij feiten en de rede voorop werden gesteld, ons echt veel verder gebracht? Ja, we kunnen veel meer, maar de hoeveelheid informatie die dagelijks op ons af komt is groot, en de onopgeloste sociaaleconomische problemen nemen alleen maar toe. Ons brein is wellicht overspannen en houdt ons vaker voor de gek dan we denken. In meer dan 40 programmaonderdelen worden thematisch diverse aspecten van ons brein belicht: Het creatieve, het doorgedraaide, het ervarende en het buitengewone aspect van onze hersenen.
Bezoekers stellen hun eigen ‘vakkenpakket’ samen. Zij kunnen tijdens dit evenement dat gratis en vrij toegankelijk is bijvoorbeeld hun emoties registreren of meedoen aan andere proeven en workshops. In de studentenlabs debatteren studenten, gemeentelijke bestuurders en wetenschappers over maatschappelijke (stedelijke) vraagstukken. Studenten, academici en bestuurders laten in een innovatieve setting hun talenten zien op zowel het gebied van wetenschap als cultuur. De avond wordt afgesloten met een slotfeest.
Night University vindt dit jaar plaats op woensdag 1 oktober op de campus van Tilburg University, vanaf 19.30 uur. Kijk voor het volledige programma op Night University.