Mevrouw Caroline Beentjes is per 1 juni benoemd tot lid Raad van Bestuur van Woonzorggroep Samen te Schagen. Samen met de bestuursvoorzitter Hans Groenendijk zal zij zich bezig houden met het dagelijkse bestuur van Samen. Mevrouw Beentjes is nu nog Bestuurder Operationele Zaken bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

“Binnen Samen hebben we dagelijks te maken met de vele veranderingen die momenteel in de ouderzorg plaats vinden. Met z’n allen werken we hard om alle veranderingen het hoofd te bieden en de organisatie klaar te stomen voor de toekomst”, aldus Hans Groenendijk. “Met de komst van Caroline kunnen we als Raad van Bestuur slagvaardiger te werk gaan waardoor de kwaliteit van zorg nu en in de toekomst nog beter gewaarborgd is.”

Staat van dienst
Vanaf  2012 is mevr. Beentjes werkzaam voor het Rode Kruis Ziekenhuis, tot eind 2014 als Organisatorisch Manager en de afgelopen anderhalf jaar als Bestuurder Operationele Zaken. Hier gaf zij met name invulling aan de portefeuilles operationele zorg, facilitair bedrijf en ICT.

Voor het Rode Kruis Ziekenhuis is mevr. Beentjes werkzaam geweest voor Evean Zorg, eerst als Manager Staf- en Zorgcentrum en later als Locatiemanager. In deze functie heeft zij een belangrijke rol gespeeld in het optimaliseren van de bedrijfsvoering en de omvorming van grootschalige PG-zorg naar kleinschalige leefgroepen.

Daarvoor was zij werkzaam bij Omring als Manager Ouder & Kindzorg en bij Kennemer Thuiszorg als Teammanager.

Opleiding en achtergrond
Mevr. Beentjes (1969) heeft aan de Universiteit van  Amsterdam Biochemie gestudeerd. Vervolgens behaalde zij haar postdoctoraal Beleid & Bestuur en heeft zij zich verder gespecialiseerd in financieel management en kwaliteitsbeleid. Ook heeft zij Bedrijfskunde aan de Haarlem Business School succesvol afgerond.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.